Nieuwe naam voor school de Uitleg - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Nieuwe naam voor school de Uitleg

DALFSEN – Vrijdag 11 september 2020 is de nieuwe naam onthuld van de Gereformeerde basisschool De Uitleg in Dalfsen. Vanaf vandaag zal de basisschool, gevestigd aan Nieuwe Uitleg 2, als ‘De Vuursteen’ verder gaan. Na een prachtige metamorfose van het schoolplein en een complete interne verbouwing, past daar ook een nieuwe sprankelende naam bij.

 

Met alle leerlingen en leerkrachten is de onthulling op feestelijke wijze gevierd. De metamorfose begon meer dan een jaar geleden met het veranderen van het gewone schoolplein in een natuurplein en een interne verbouwing. Naast nieuwe frisse kleuren kreeg de school een prachtige keuken waar kinderen kunnen koken. De keuken en het natuurplein passen bij het ontdekkend en onderzoekend leren wat tijdens de thematische lessen gestimuleerd wordt.

Sinds afgelopen maand is er zelfs buitenschoolse opvang op de school mogelijk. Kinderopvang Mathil heeft hiervoor een  ruimte binnen de school ingericht.

De Vuursteen
Met kernwaarden als Bijbelgetrouw, Samen, Persoonsvorming en Onderzoekend, wil De Vuursteen uitstralen een basisschool te zijn als open en toegankelijk met een duidelijke identiteit. Een vuursteen is een heel gewone steen. Het is te vinden op een grindpad tussen alle andere stenen. Maar waar twee vuurstenen samenkomen, ontstaat iets moois. Een vonk, een schittering. Daardoor krijgt deze naam ook een diepere betekenis. Zoals een vuursteen licht geeft, geeft God ook licht in ons leven. Zoals een vuursteen een andere vuursteen nodig heeft om licht te maken, zo hebben wij God nodig. Naast God hebben wij ook anderen nodig. Kinderen, leerkrachten en ouders hebben elkaar nodig om iets moois te kunnen laten ontstaan. Een vonk, een schittering!

 

De Vuursteen is onderdeel van Florion – geloofwaardig onderwijs. Deze organisatie zorgt ervoor dat gereformeerd basisonderwijs in de regio’s Zwolle, Flevoland, Noord-West Veluwe, Noord-West Overijssel en Zuid-West Drenthe in stand wordt gehouden en bevorderd. www.florion.nl

Artikel delen: