Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 37 - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 37

DALFSEN – Maandagavond ontving het eerste team de mannen van het 2e team van DOS uit Hattem. Wisten ze vorige week alle drie hun partij te winnen, ook nu lieten ze zien dat ze goed in vorm zijn.

Eerste man Evert Hulleman had geen tegenstander aan de anders goed op stoot zijnde Bennie van Rijssen die toch goed is voor 80 te maken caramboles. Maar halverwege de partij was de stand: 17 gemaakte caramboles voor van Rijssen terwijl Hulleman 45 op het scorebord had staan. Wel maakte van Rijssen plotseling een mooie serie van 12 maar die werd direct door Hulleman beantwoord met een serie van 13. In de 17e beurt maakte hij zijn nog 4 ontbrekende caramboles. Zijn gemiddelde was 4,117. Van Rijssen kwam niet verder dan 30 caramboles en kreeg dan ook niet meer dan 3 wedstrijdpunten. Ook de tweede partij, die ging tussen Andre Bouwman en Henk Chaigneau, verliep in het voordeel van Bouwman. Chaigneau kwam niet op stoot. Na 16 beurten was de stand al 15 gemaakte caramboles voor Chaigneau en 47 voor Bouwman. In de 23e beurt had Bouwman zijn 60 te maken caramboles bij elkaar. Zijn hoogste serie was 9 en hij speelde met een moyenne van 2.60. Chaigneau, die 55 caramboles moest maken, kwam 22 caramboles tekort. Hij kreeg 5 wedstrijdpunten.

 

Evert Jan Holsappel had ook al geen enkele moeite met Albert Heideveld. Beiden goed voor 55 te maken caramboles maar daar bleek in deze partij niets van. Holsappel had maar 22 beurten nodig om die 55 op het scorebord te krijgen terwijl Heideveld genoegen moest nemen met 32 en dat waren 20 te weinig. Het gemiddelde van Holsappel was 2.500 en hij maakte een hoogste serie van 8. Uitslag 13 – 36 (3×12) voor de Trefkoele 1. Dat belooft wat voor dit seizoen.

 

Woensdagavond moest het derde team aan de bak in een uitwedstrijd tegen D.O.S. 4 in Hattem. Ruurd Feitsma was eerste man en hij speelde een mooie partij tegen Hendrik Jan Brons. In 23 beurten pakte Feitsma de 12 te verdienen wedstrijdpunten met een gemiddelde van 2.043 en hij maakte een mooie hoogste serie van 11. Brons bleef steken op 31 gemaakte caramboles en dat waren er 10 te weinig. Hij kreeg 7 wedstrijdpunten. Tweede man Jan Lindeboom was niet op stoot. In zijn partij tegen Harm van Dijk moest hij genoegen nemen met 13 gemaakte caramboles. Dat waren 22 te weinig en dan krijg je niet meer dan 3 wedstrijdpunten.

 

Dijk won in 28 beurten en speelde met een gemiddelde van 1.392. In de slotpartij speelde Henk Dijk van de Trefkoele 3 een spannende en lange partij tegen Bé Vrieze. Na 40 beurten pakte Dijk de 12 te verdienen wedstrijdpunten. Toen had hij zijn 35 te maken caramboles op het scorebord staan. Vrieze miste 6 van de 39 die hij moest maken. Hij kreeg 8 wedstrijdpunten. Uitslag: een gelijkspel 27 – 27.

 

Het tweede team speelde vrijdagavond uit tegen Steenwijk 4. Eerste man deze avond was Wim Flierman. Zijn tegenstander was Jan Sellis die 55 caramboles moest maken. Maar Flierman, die 53 moet maken, was goed in vorm. In een solide partij pakte hij de winst na 26 beurten. Zijn gemiddelde was 2.038 en hij maakte een hoogste serie van 8. Sellis bleef steken op slechts 21 gemaakte caramboles en hij kreeg dan ook niet meer dan 3 wedstrijdpunten. In de tweede partij werd die voorsprong voor de Trefkoele bijna teniet gedaan door tweede man Ruurd Feitsma. Hij kon het goede niveau van woensdagavond niet doortrekken in zijn partij tegen Wim Vink die 39 caramboles moest maken. Vink had daarvoor maar 23 beurten nodig en maakte ook nog eens een mooie serie van 11.

 

Feitsma bleef steken op 25 gemaakte caramboles en dat waren er 22 te weinig. Zijn gemiddelde was 1.086 en hij kreeg 5 wedstrijdpunten. In de derde partij moest worden beslist welk team met de winst zou gaan strijken. Maar het was Albert Holsappel die er voor zorgde dat de winst naar Dalfsen ging. In een degelijke partij won hij in 27 beurten met een moyenne van 1.592 van Sijtze IJkema. Die miste 11 van de 37 caramboles die hij moest maken en daarvoor kreeg hij 7 wedstrijdpunten. Uitslag 22 – 29 voor de Trefkoele 2

 

Het vierde team speelde vrijdagavond thuis tegen UBC 2016 2 uit Uffelte. Eerste man Henk Dijk opende tegen Bennie Mulder. Twee gelijkwaardige spelers die er een spannende partij van maakten. Na 31 beurten was het Mulder die als winnaar uit de bus kwam. Daarvoor had hij met een mooie serie van 10 de basis gelegd. Dijk kwam slechts één carambole tekort voor een gelijkspel. Zijn gemiddelde was 1.096 en hij werd beloond met 9 wedstrijdpunten. Jammer dat Johan Bosch in zijn partij tegen Patrick Kuik niet op stoot kwam. Want Kuik pakte na 20 beurten de winst en dus ook de 12 te verdienen wedstrijdpunten. Zijn gemiddelde was 1.550 terwijl Bosch genoegen moest nemen met 10 gemaakte caramboles en dat waren er 23 te weinig. Gevolg is dan dat je niet meer dan 3 wedstrijdpunten krijgt.

 

De slotpartij was voor de goed spelende Gert Siffels. In zijn partij tegen Martin Van Blitterswijk, was hij het die als eerste zijn 27 te maken caramboles bij elkaar had. Zijn moyenne was 1.080. Blitterswijk kwam 5 van de 27 caramboles die hij ook moest maken tekort. Zijn gemiddelde was 0.880 en hij kreeg 8 wedstrijdpunten. Uitslag: 24 – 32 voor UBC 2016 2.

 

 

Foto 1
Artikel delen: