Inzamelingsactie thermo slaapzakken - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Inzamelingsactie thermo slaapzakken

DALFSEN – Na de brand van afgelopen week in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos slapen 13.000 mensen en kinderen langs de weg onder de blote hemel. Wil je iets voor hen doen? Koop of doneer een slaapzak! Inleveren kan t/m dinsdag 15 september aan Luukmanserf 3 in Dalfsen.

Op een slaapzak kun je overdag zacht zitten (asfalt dagen lang is echt hard), je kunt ‘m omslaan bij gure wind, het is lekker zacht om je kind op te verschonen, maar vooral extreem nodig in de nacht. Want niemand heeft een bed… Gelukkig is de temperatuur op het eiland Lesbos nu nog best te doen, maar het gaat snel afkoelen. Met een maandje is het ’s nachts echt koud. En de nachten zijn nu al fris buiten.
Daarom gaan we voor kwalitatief hele goede slaapzakken. Thermo-slaapzakken, liefst nog met zo’n capuchon ook. Zo goed als- of: helemaal nieuw, altijd fris en brandschoon. Opgerold, met een touw of strik eromheen. Verder niks eromheen, echt geen hoes of plastic zak.

Wij zorgen dat de slaapzakken worden ingeleverd bij Because We Carry die deze actie organiseren en bezig zijn een vliegtuig te regelen om de slaapzakken naar Lesbos te brengen.

Foto 1
Artikel delen: