Het Oversticht; 95 jaar

Het Oversticht; 95 jaar

ZWOLLE – Het Oversticht; 95 jaar en nog steeds vol jeugdige nieuwsgierigheid Het Oversticht bestaat 95 jaar. 95 jaar waarin we ons inzetten voor een leefomgeving waarin het prettig wonen, werken en recreëren is. We starten ons jubileumjaar met een film: #spreekjeuit.

 

Daarin vertellen jong en oud welke impact de omgeving op hen heeft én welke impact zij op hun omgeving zouden willen hebben. Het is de aftrap van het gesprek dat we de komende jaren met zoveel mogelijk mensen over dit onderwerp willen voeren.
Lancering #spreekjeuit over de leefomgeving
Met de film lanceren we het thema #spreekjeuit. We willen dat #spreekjeuit een aanzet is voor iedereen om zijn of haar mening met ons te delen over de optimale leefomgeving. Want door goed te luisteren naar de verhalen van nu en de wensen voor straks, kunnen wij nog meer impact maken op de leefomgeving van de toekomst. We nodigen jong en oud uit hun verhalen en wensen met ons te delen. Want samen maken we de ruimte.

Samen maken we de ruimte
Een fijne leefomgeving inspireert, levert een positieve bijdrage op ons functioneren en heeft uiteindelijk een
grote impact op de samenleving. Het Oversticht draagt hieraan bij met kennis, creativiteit en open blik, maar vooral door goed te luisteren naar de omgeving. Dat hebben we ter ere van ons 95-jarig jubileum in beeld gebracht met de film #spreekjeuit. We hebben interessante locaties in ons werkgebied bezocht en jong en oud gevraagd naar hun gevoel bij die specifieke plek, hun ideeën over een fijne leefomgeving en naar hun wensen voor de toekomst. Het resultaat is een film die aanzet tot nadenken, voer is voor discussie, die informeert en inspireert.

Over “Het Oversticht”
Het Oversticht is een stichting die sinds 1925 adviseert en begeleidt bij ontwikkelingen in de leefomgeving.
We focussen ons daarbij op drie hoofdlijnen: omgevingskwaliteit, erfgoed en verduurzamen. Ons doel is verbetering van de ruimtelijke kwaliteit met het maatschappelijk belang voorop. Samen met beleidsmakers en -uitvoerders, bestuurders, maatschappelijke organisaties, bedrijven en particulieren (individueel en georganiseerd) dragen we bij aan een inspirerend ingerichte omgeving voor iedereen en nog vele generaties
na ons.

Foto 1
Artikel delen: