USV koestert winst bij Olyphia: 1-2 - Foto: eigen geleverde foto

USV koestert winst bij Olyphia: 1-2

NIEUWLEUSEN – Tijdens de ouverture van de competitie in Noordwolde ging USV volgens de plaatselijke speaker van start als grote favoriet. Hij doelde daarmee op het verschil in de corona-eindstand dit voorjaar.

USV wilde die handschoen wel oppakken en speelde in de eerste 10 minuten meerdere uitgespeelde kansen bij elkaar. De prima keepende Leon Knol stond in de weg, maar hij was kansloos op de kromme inzet van Roy Kuiers. De paal bracht redding. Olyphia putte er moed uit en vocht zich terug in de wedstrijd. Steeds meer duels werden in het voordeel van groenwit beslist. USV kwam in het nauw. Doelman Martijn Scheper hield USV op de been met een paar fantastische reflexen. Na een half uur was zelfs hij kansloos. Slordig uitverdedigen bracht Jordy de Jong in stelling. Met een schuiver zette hij Olyphia op voorsprong (1-0). Niet onverdiend. Na rust zou het nog een hele toer worden voor USV. Toch kreeg USV rond het uur meer spelaandeel. Een kopbal van dichtbij van Leon Kooiker werd door Leon Knol naast de paal getikt. Even daarna zag Frank Kuiper wel het gaatje. Met een slimme steekpass werd Roy Kuiers weggestuurd. Die kapte nog een keer en het stond gelijk (1-1). Doordrukken was het advies vanaf de zijlijn. Maar Olyphia deed ook nog mee. Weer Martijn Scheper tikte een bal stijlvol uit de bovenhoek en zag even later een megakans hoog over de lat gaan. Intussen bleef ook USV hengelen naar de overwinning. Een minuut nadat de herstelde sterkhouder Niek Hamers zijn rentree maakte, hield Leon Kooiker het hoofd koel. Hij pikte een bal op, omspeelde doelman Knol, omzeilde een sliding en tikte beheerst binnen (1-2). Olyphia restte daarna nog een kwartier om alsnog een punt te redden. De pogingen waren er wel, maar de verdediging van USV stond goed en gaf niks meer weg. Zondag krijgt USV bezoek van HODO uit Hollandscheveld. Ook een ploeg die met een 3-punter van start ging. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.