Week van het Landschap: mooi dichtbij - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Week van het Landschap: mooi dichtbij

DALFSEN – Ontdek de natuur dichtbij huis tijdens Week van het Landschap 9 tot en met 18 oktober. Nog maar een paar dagen en dan start de Week van het Landschap. Een week vol met leuke activiteiten voor jong en oud om de natuur dichtbij huis (nog beter) te leren kennen.  

Hoe goed ken jij de natuur dichtbij huis? Van 9 tot en met 18 oktober vieren we in heel Overijssel de Week van het Landschap. Een week boordevol activiteiten voor jong en oud om de natuur dichtbij huis te beleven. Landschap Overijssel laat graag zien hoe mooi en divers die natuur is door bijzondere excursies te organiseren: Bijvoorbeeld de ‘paddenstoelen excursie’ vanuit Hof Espelo en de Wheem op zondag 11 oktober of de Fruitpersdag in Balkbrug.

Ga mee met de gids of ga er zelf op uit met een wandel- of fietsroute en ontdek de onontdekte natuur dichtbij huis. Bekijk onze mooiste routes door natuur en landschap met de wandelapp ‘wandelen in Overijssel’ of voor fietsers de ‘fietsen in Overijssel’ app.

Laat je verrassen
De natuur dichtbij huis heeft vaak vele verrassingen in petto. Even op de fiets stappen, uitwaaien of een nieuwe route ontdekken in het bos. Juist in deze coronatijd is het fijn om buiten te zijn en van de natuur te genieten.

Ben je benieuwd naar wat wij organiseren? Aanmelden kan via https://www.landschapoverijssel.nl/weekvanhetlandschap. Activiteiten van andere provincies staan op www.weekvanhetlandschap.nl.

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op  www.landschapoverijssel.nl.

Artikel delen: