Tolhuislanden en Punthorst kunnen nu ook investeren

NIEUWLEUSEN -Tolhuislanden en Punthorst kunnen nu ook investeren in ‘Veur de Wind’. De coöperatie Nieuwleusen Synergie heeft de mogelijkheden om te  investeren in haar windmolenproject Veur de Wind uitgebreid. Tot nu toe was het alleen mogelijk voor inwoners van de gemeente Dalfsen om te investeren.

 

Omdat er meerdere vragen kwamen van direct betrokkenen over de gemeentegrenzen, is besloten dit gebied uit te breiden tot de Tolhuislanden (gemeente Zwolle) en Punthorst (gemeente Staphorst).

 

Omdat de bewoners van de Tolhuislanden in Zwolle straks de molens in hun gezichtsveld krijgen vonden we het wel gepast om hen ook de kans te geven om te participeren. Daarnaast kwamen er verzoeken uit Punthorst. Veel bewoners van dit gebied voelen zich sterk verbonden met Nieuwleusen, omdat dit vaak dichter bij is dan de kern van Staphorst. Ook zij kunnen deze betrokkenheid nu tot uiting brengen door een investering in de windmolens.

 

Bedrag niet verhoogd
Ook nu blijft het motto: wie het eerst komt… De actie zal stoppen als er € 450.000 is geïnvesteerd. Van dit bedrag is inmiddels ruim € 400.000 binnen.

Inschrijven kan op het crowdfundingplatform Oneplanetcrowd. Dit is te bereiken via een link op www.veurdewind.nl  Als deelnemer verstrek je een lening tegen een rente van 4,5% (na aftrek kosten) met een lineaire aflossing over 10 jaar. Alle informatie staat op de website.

 

Artikel delen: