Ouders dragen bij aan grotere verkeersveiligheid

Ouders dragen bij aan grotere verkeersveiligheid

DALFSEN – Klopt je hart sneller als het gaat om verkeersveiligheid? Als ouder kun je het nodige doen. Help mee aan een veiliger schoolomgeving. Doe mee aan verkeersacties. Of zorg ervoor dat gevaarlijke verkeerssituaties in de buurt worden opgelost.

Een veiliger schoolomgeving
Het idee dat je kind door het verkeer moet, maakt je misschien extra gemotiveerd om te zorgen dat het verkeer veiliger wordt. Bij jou in de buurt, rondom school of in het algemeen. Als ouder kun je zeker bijdragen aan een grotere verkeersveiligheid.

Oefen samen met je kind.
Help je kind zich veilig door het verkeer te bewegen. Door verkeerssituaties uit te leggen, verkeersspelletjes te doen en samen te leren en te oefenen. Ouders en kinderen kunnen plaatselijke verkeerssituatie oefenen met de twee verkeersquizen van Dalfsen en Nieuwleusen die je kunt vinden op: test je kennis. Ook onderweg in het verkeer. Maak samen kilometers. Lopend en op de fiets. Zo leert je kind in de praktijk om te gaan met verkeer en veilig te handelen.

Word vrijwilliger bij Veilig Verkeer Nederland (VVN).
Wil je meer doen? Je kunt je ook aanmelden als vrijwilliger bij Veilig Verkeer Nederland afd. Dalfsen. Om het verkeer in Nederland nog veiliger te maken. Neem hiervoor contact op met hawkemper@hetnet.nl We horen graag je interesses en verkennen dan samen de mogelijkheden. Het hoeft niet veel tijd te kosten.

Veilig Verkeer Nederland afd. Dalfsen, zie website: vvn-dalfsen.nl

Foto's 3
Ouders dragen bij aan grotere verkeersveiligheid - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Ouders dragen bij aan grotere verkeersveiligheid - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: