Oproep - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Oproep

OVERIJSSEL – Ik ben op zoek naar mensen, die personen op foto’s hieronder herkennen uit de periode maart-december 1945. Zij verbleven zij in deze periode tijdelijk als evacuees/vluchtelingen in de Provincie Overijssel. Hoogst waarschijnlijk zijn grootmoeder en de kinderen ondergebracht op een
boerderij.

Eén van de kinderen op de foto is mijn inmiddels overleden vader Kees. Ik heb in 2003 een
boek over zijn jeugd geschreven, maar kon maar geen informatie vinden over die 9 maanden uit zijn leven. Ik heb het adres (de boerderij) in de provincie Overijssel waar grootmoeder en de kinderen waren ondergebracht niet kunnen vinden.

Ik kon het niet loslaten en ben dit jaar (2020) opnieuw gaan zoeken en graven naar het antwoord. (Groot) moeder Sjaan Annie (Jan verbleef elders).

Kees Dina Peijnenburg- Veraa (uit Waalwijk Noord-Brabant)

Het is een allerlaatste poging om dit stukje alsnog duidelijk te krijgen. Kunt u mij helpen, dan mag dat rechtstreeks naar mij : hennypeijnenburg@home.nl of 06 – 113 216 63.
Wilt u liever anoniem iets kwijt dan kan dat per post: Concordialaan 21- 5223 ZL – te ‘s-Hertogenbosch
Ik ben u dankbaar voor elke ( kleine ) informatie!

Geachte mevrouw/heer,
In 1999 tot 2003 heb ik onderzoek gedaan naar de jeugdjaren van mijn inmiddels overleden vader. Een groot gedeelte van zijn jeugd viel in de 2e Wereldoorlogsjaren. Mijn vader is geboren in 1937.
In deze periode heeft mijn vader als onwetend en onschuldig kind van 5-6 jaar mee op de vlucht gemoeten gedurende 16 maanden. Het is mij destijds niet gelukt te achterhalen waar hij met zijn moeder en 2 zussen is verbleven in de periode maart tot en met december 1945.
Het heeft mij niet losgelaten en daar ben ik nu 17 jaar later opnieuw gaan zoeken naar het antwoord. Nieuw onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat dit verblijf in de Provincie Overijssel moet zijn geweest. Maar ja, dat is een groot gebied en hoe pak je dat aan.
Naast archieven en kranten heb ik besloten te kijken of ik via Buurthuizen, Historische Verenigingen en dorps – en huis aan huis kranten mensen kan bereiken, die mogelijk nog iets kunnen vertellen over deze periode.
Ik zou het heel fijn vinden als het mogelijk is om bijgevoegde bijlage zou kunnen worden geplaatst op Sukerbiet.nl. en Dalfsennet.nl
Ik ben u zeer dankbaar en hoop dat het bijdraagt aan het vinden van het antwoord
Met dank en hartelijke groet,
Henny Peijnenburg

Hier mijn mailadres: Henny Peijnenburg hennypeijnenburg@home.nl

Naast Lemelervelder, Dalfsennet staat het ook in Markelo op de site.

Volgens mij is heel Nederland al aan het zoeken.

Artikel delen: