Carbidschieten niet verknallen - Foto: Gemeente Dalfsen
Foto: Gemeente Dalfsen

Carbidschieten niet verknallen

DALFSEN  – De traditie van carbidschieten is passend bij onze gemeente en moet volgens de fractie van Gemeentebelangen gewoon door kunnen gaan. In Den Haag is besloten om deze jaarwisseling geen vuurwerk toe te staan.

Een besluit dat buiten de beslissingssfeer van de Dalfser gemeenteraad is genomen maar nu bereiken Dalfsen ook geluiden dat er overwogen wordt om het carbid schieten mogelijk te verbieden. Sinds 2014 staat het carbid schieten op de lijst van het immateriële erfgoed van Nederland en is dus echt een traditie in Dalfsen.

Burgemeester van Lente geeft aan dat zij zich sterk maakt voor de traditie van Carbid schieten in Dalfsen. Vanavond is het overleg in de Veiligheidsregio.

Gemeentebelangen vraagt de burgemeester verder, dat zij zich net als in de afgelopen jaren sterk maakt om onze inwoners te wijzen op de manieren hoe carbid veilig kan worden gebruikt. Denk daarbij aan duidelijk communiceren over de Bock-campagne (bewust oplettende carbid knaller) en aan te geven waar het wel en niet mag. Op deze manier zorgt het voor plezier en houden we deze traditionele afsluiting van het jaar in ere.

Vanavond hebben we als dit in de rondvraag aangekaart in onze Raadsvergadering. We zijn blij met de uitkomst voor onze gemeente aldus Jos Ramaker op Twitter: Mooi, dat deze traditie in ere blijft. “Er komt geen landelijk verbod op carbidschieten” per regio vastgesteld.

Foto 1
Artikel delen: