Write for Rights 2020 - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Write for Rights 2020

DALFSEN -10 December is de Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor andere mensen die onterecht gevangen zitten, bedreigd of gemarteld worden. Door regeringen op deze manier onder druk te zetten, kunnen deze mensen vrij komen.

De afgelopen jaren werd de schrijfactie ook in de gemeente Dalfsen gedaan, en met succes. In een gezellige ambiance in de kulturhusen werden honderden brieven geschreven.

Helaas is het dit jaar door het coronavirus niet mogelijk om bij elkaar te komen. Toch gaat de schrijfactie gelukkig wereldwijd wel door.

Wilt u in in actie komen en meeschrijven? Dit kan als volgt: Amnesty International verzorgt schrijfpakketjes met 10 voorbeeldbrieven, briefpapier en adressen. Amnesty Dalfsen bezorgt deze pakketjes aan huis. Stuur voor het ontvangen van een pakketje een verzoek naar amnestydalfsen@gmail.com. Dezelfde pakketten zijn ook online te vinden op de website van Amnesty International, hier kunt u uiteraard ook gebruik van maken. Op 10 december worden de brieven geschreven en uiterlijk 14 december gebracht naar een van de amnesty-werkgroepleden (adres wordt bekend gemaakt aan deelnemers) en Amnesty verzorgt de verdere verzending.

Om toch het gevoel van gezamenlijkheid te creëren is er ook een digitale bijeenkomst via Zoom, zo zijn alle huiskamers en schrijftafels in Dalfsen en omgeving toch verbonden. De bijeenkomst is van 19.00u tot 21.00u op donderdag 10 december 2020. Bij aanvraag voor een schrijfpakket, krijgt u automatisch een uitnodiging. Zoals altijd wordt het schrijven dit jaar ook opgeluisterd door muziek, literatuur en poëzie.

Meer informatie is te vinden op facebookpagina en op www.dalfsen.amnesty.nl

Kom in actie voor mensenrechten, schrijven helpt!

 

Foto 1
Artikel delen: