Sinterklaasactie Humanitas - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Sinterklaasactie Humanitas

DALFSEN – De sinterklaastijd is voor veel kinderen een spannende tijd. Een gezellig familiefeest met leuke cadeautjes, pepernoten, marsepein en speculaas. Maar er zijn ook kinderen waarvoor dit niet zo vanzelfsprekend is.

Zij horen op school of op de sportclub leuke en gezellige verhalen van andere kinderen… Maar voor
hen geen cadeautjes en geen gezellig familiefeest.
Kunt u zich voorstellen hoe moeilijk dat is voor kinderen die, vaak doordat er geen financiële middelen zijn, geen sinterklaasfeest kunnen vieren? Daarom wordt de sinterklaasactie georganiseerd voor deze kinderen. Humanitas organiseert al vele jaren voor de hele gemeente Dalfsen deze actie in samenwerking met de diaconie van de Protestantse Gemeente Dalfsen. Dit is elk jaar weer een groot succes.

Ondanks alle onzekerheden op dit moment die de coronasituatie met zich meebrengt is wel besloten om de sinterklaasactie dit jaar te organiseren. Het sinterklaasfeest zal voor ons allemaal anders zijn door de coronaregels. Ook voor gezinnen die het niet zo breed hebben.

Het mooiste is natuurlijk als deze actie helemaal niet nodig zou zijn, maar het is wel erg fijn dat deze gezinnen op deze manier een gezellig sinterklaasfeest kunnen vieren. Gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar kunnen aan deze actie meedoen. Inmiddels hebben wij al meer dan 150 aanmeldingen ontvangen.

Ook dit jaar hebben Humanitas en de diaconie van de Protestantse Gemeente Dalfsen samen de schouders eronder gezet om deze actie dit jaar te organiseren. Door de coronacrisis is de opzet van de actie nu wel gewijzigd. Vorig jaar gingen de gemeenteleden zelf op pad om cadeautjes te kopen voor de kinderen a.d.h.v. een strookje met een code en verlanglijstje. Dit jaar worden de cadeautjes ingekocht door Humanitas bij de plaatselijke speelgoedzaak. Ook de plaatselijke supermarkten dragen een steentje bij aan deze sinterklaasactie. De gemeenteleden worden zo niet op pad gestuurd om cadeautjes te kopen. De komende weken wordt er hard aan gewerkt om alle sinterklaastassen voor de kinderen te vullen met cadeautjes en wat lekkers voor het hele gezin. De tassen worden vervolgens door vrijwilligers van Humanitas rond gebracht in de gemeente Dalfsen.

Wilt u ook deze actie ondersteunen door een financiële bijdrage te geven? Dat kan natuurlijk! Dan kunnen we veel kinderen verrassen en een onvergetelijke sinterklaasavond geven.
U kunt uw bijdrage overmaken op banknummer: NL66 RABO 0312 8068 92 t.n.v. diaconie PG Dalfsen o.v.v. Sinterklaasactie Humanitas.

Alvast heel hartelijk bedankt voor uw bijdrage!

Wilt u meer informatie over deze actie dan kunt u contact opnemen met Marian Bekedam van Humanitas
(06 – 10 53 83 30).

Foto's 3
Sinterklaasactie Humanitas - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Sinterklaasactie Humanitas - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: