Na ruim veertig jaar neemt tandarts Rutgers afscheid van Dalfsen. - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Na ruim veertig jaar neemt tandarts Rutgers afscheid van Dalfsen.

DALFSEN – Al ruim veertig jaar is tandarts Rutgers een vertrouwd gezicht voor veel patiënten uit Dalfsen en omgeving. Hij nam in 1980 te praktijk van mevrouw Kleve-Pieterson aan de Ruitenborghstraat over en zette later zijn praktijkvoering voort aan de Polhaarweg.

De laatste twintig jaar is hij werkzaam geweest in het voor velen bekende pand aan de Wilhelminastraat in het centrum. Zo is Rutgers al jarenlang verweven met het dorp.
Het was een lastig dilemma: wanneer stop je als je al ruim veertig jaar je eigen praktijk hebt? Rutgers: “De belangrijkste voorwaarde om mijn praktijk over te dragen was dat de zorg voor onze patiënten op gelijke wijze door zou gaan of, nog liever, beter zou worden. En ik wil graag dat de medewerkers die samen met mij gewerkt hebben aan de zorg van mijn patiënten zich plezierig voelen in een vernieuwde praktijk”.
Kortom: het behoud van al het goede, verbetering waar mogelijk en het vertrouwen dat alles goed geregeld is, om met een gerust hart met pensioen te kunnen gaan.

“In deze tijd van een tekort aan tandartsen heb ik het geluk dat Rouben Apcar al veertien jaar als tandarts werkzaam is in mijn praktijk. Toen wij enkele jaren geleden de eerste gesprekken voerden over een eventuele overname wist ik dat de praktijk bij hem in goede handen zou zijn. Tandarts Apcar is een kundige tandarts, in 2006 afgestudeerd als tandarts in Nijmegen en sindsdien is hij werkzaam geweest in meerdere praktijken in Noord-Nederland.”

De wens van Rouben Apcar was om de praktijk voort te zetten als groepspraktijk, waar ruimte en aandacht is voor hoogwaardige tandheelkunde en preventieve zorg.
In collega-tandarts Maarten Muis vond hij daarin iemand met dezelfde visie: patiënten helpen om een gezond gebit te krijgen en te behouden. Het liefst preventief, want voorkomen is beter dan genezen.
Tandarts Muis is in 2007 afgestudeerd in Groningen en sindsdien voornamelijk werkzaam geweest in een groepspraktijk in Ommen. Ook hij is voor velen een bekend gezicht in de regio.

Alles tezamen leidde dit ertoe dat tandarts Rutgers per 15 januari 2021 vol vertrouwen afscheid zal nemen van zijn praktijk en het stokje overdraagt aan Rouben Apcar en Maarten Muis. “Ik ben erg blij dat ik mijn mooie praktijk in Dalfsen kan achterlaten aan deze twee jonge, energieke tandartsen die staan voor goede mondzorg. Op deze manier kan ik met een gerust hart gaan genieten van mijn pensioen”, aldus Rutgers.

Tandartsenpraktijk Apcar & Muis ontvangt u vanaf 15 januari graag aan het vertrouwde adres, Wilhelminastraat 34, te Dalfsen.
“Doordat de openingstijden van de praktijk verruimen en wij samen fulltime aanwezig zijn, hebben wij ruimte om vanaf begin volgend jaar nieuwe patiënten aan te nemen. Tot dan!”

Foto 1
Artikel delen: