Nostalgie (update) - Foto: Wim
Foto: Wim

Nostalgie (update)

STERREBOS – Nostalgie op het erf van de Fam. Schrijver. Foto 1 (van het jaar 1960) op de achtergrond het kippenhok, welke later kantine werd. Op de gevel een groot reclamebord met slogan, dat luidde: “Santé, de gezonde limonade”. Verder hangt er een aanplakbiljet van de Bergruiters.

Die bergruiters uit Hoonhorst, dat waren hele trouwe klanten daar, want op de velden werden jaarlijks het grote paarden- en later ook de ponyconcours en cross, gehouden. Met daarbij altijd een cross in de bossen. Veel rijvereniging uit de hele provincie waren dan van de partij. Toen later de terreinen werden ingericht als camping kon dat allemaal niet meer, omdat het ook ten koste zou gaan van de grasmat. Er moesten wel keuzes gemaakt worden. Ook op die foto een ijskast. Fietsers uit Dalfsen en Hoonhorst of Heino, konden een ijsje kopen.

De mannen hadden liever een biertje, maar dat mocht niet. Die gingen toen maar op visite bij de fam. Schrijver. Daar stond dan wel een vergoeding tegen over.

Foto 2

Het heeft al meer de uitstraling van een uitspanning. Een echte ijs kiosk. Een ijskast met ijs van het merk VVM ijs, dat merk veranderde later in Davino ijs. Op zondag werd er bijna ruzie gemaakt bij de familie Schrijver wie er in de kiosk mocht staan om ijs te verkopen. Groot gezin, 13 kinderen dus aan handjes geen gebrek en iedereen wilde graag, zeker in de beginjaren.

Foto 3

De wipwap gefabriceerd door smid Arnold Veltmaat, de smid van de Sterrebosweg, waar later zelfs nog een schommel bij kwam en nog weer later zelfs rekstokken. Een geit deed het ook altijd goed voor de bezoekers. Deze waren gelijk onze grasmachines. Wat tafels en wat klapstoelen maakte de boel compleet.

De kantine deed ook dienst als winkel met wat bikken en het hoognodige wat een campinggast zoal nodig had. Niet te vergeten de grote flessen Exota, limonade gazeuze, die toen 37 cent per fles koste. En natuurlijk  mocht Originele Saksische kruidkoek van Slatman niet ontbreken, want die gingen aan de toeristen en de inwoners van Dalfsen als warme broordje over de toonbank. De stoelen kwamen uit het toen oude verenigingsgebouw uit Hoonhorst.

Foto 4.

Deze foto is gemaakt door W.v.d.V. Die klom daarvoor een hele hoge dennenboom in, die ook nog op een heuvel stond. Vanuit die boom had je zelfs zicht op de IJsselcentrale van Harculo en ook kon je bij helder weer op Zwolle kijken. En natuurlijk een bovenaanzicht op de camping. En wat dan opvalt, je ziet eigenlijk haast alleen maar tenten, want caravans waren er haast nog niet, die kwamen later.

Foto 5

Het huis, met naast de deur een bord van Turkenburg Zaadhandel. Omdat daar een groot gezin was, werd elke mogelijkheid aan gegrepen om inkomsten te verwerven, daar hoorde dus ook een depot van Turkenburg bij.

Foto's 5
Nostalgie (update) - Foto: Wim
Foto: Wim
Nostalgie (update) - Foto: Wim
Foto: Wim
Nostalgie (update) - Foto: Wim
Foto: Wim
Nostalgie (update) - Foto: Wim
Foto: Wim
Artikel delen: