Glasvezel in Nieuwleusen, waarom niet? - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Glasvezel in Nieuwleusen, waarom niet?

NIEUWLEUSEN – DALFSEN –  De laatste weken bereiken de fractie van Gemeentebelangen berichten dat bewoners uit bepaalde gedeeltes van Nieuwleusen grote moeite hebben om aangesloten te worden op het glasvezelnet.

Eerder heeft elke inwoner de kans gehad om zich aan te melden voor een aansluiting maar met de restrictie dat er minimaal 35% mee moest doen om het rendabel te krijgen voor de aanbieders.

Echter blijkt dat dan teveel mensen buiten de boot vallen omdat ze in een gedeelte van het dorp het percentage niet kunnen behalen. En dat voelt niet eerlijk met name omdat het een toekomstgerichte voorziening is die een ieder op veel fronten kan verbinden.

Zeker in deze tijden van thuiswerken en digitaal vergaderen en je opleiding op de computer moeten volgen is een goede digitale verbinding noodzakelijk.

De fractie van Gemeentebelangen wil graag van de wethouder weten hoe en waarom het voor deze inwoners zo moeilijk is om aangesloten te kunnen worden.

Daarom zullen we aanstaande maandag tijdens de raadsvergadering aan de wethouder vragen op welke manier hij deze bewoners kan bijstaan en zijn invloed kan aanwenden om de aanbieders te bewegen ook die gedeeltes van Nieuwleusen die de 35% niet kunnen halen op het net aangesloten te krijgen.

Graag horen we of deze problemen op meerdere locaties in onze gemeente spelen.

U kunt ons altijd mailen via gemeentebelangen@dalfsen.nl

Foto 1
Artikel delen: