Bijzondere en markante mensen in Rondom Dalfsen nummer 100! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Bijzondere en markante mensen in Rondom Dalfsen nummer 100!

DALFSEN – Afgelopen vrijdag is aan Ab Goutbeek en Hans de Boer, de 2 ereleden van de Historische Kring Dalfsen, de honderdste editie van Rondom Dalfsen uitgereikt. Een speciaal nummer, extra dik en in kleur.

Bijzondere en markante mensen in Rondom Dalfsen nr 100.
Het nummer is in zijn geheel gewijd aan bijzondere en markante mensen uit Dalfsen, Lemelerveld, Hoonhorst en Oudleusen. Dat zijn er natuurlijk heel veel, er moest worden geselecteerd. Er is speciale aandacht voor een aantal mensen dat de leeftijd van 100 jaar of meer heeft bereikt.
Zoals Dorus Broeks uit Hoonhorst, Jansje van Echten-Geerts uit Oudleusen/Dalfsen en Bart Schaapman uit Lemelerveld. Ook Marie Schrijver-Niens, Everdina Kok-Meesters en Katrien Witsenboer-Visker werden 100 jaar. Zij hebben de wereld, hun wereld drastisch zien veranderen.
Daarnaast is een aantal mensen geportretteerd dat door belangeloze inzet voor de samenleving zodanig is opgevallen dat zij gerust als markante mensen kunnen worden beschouwd. Dan hebben we het over meester Overmars uit Hoonhorst, Dirk Brugman, Henk van der Beeke uit Dalfsen en Henk Beunders uit Lemelerveld.
Voor Oudleusen mondde dat uit in een dorpsgeschiedenis. Heel veel mensen waren na de Tweede Wereldoorlog betrokken bij de ontwikkeling tot een dorp met een echte kern.
Burgemeester Erica van Lente opent het blad. Zij laat haar licht schijnen over 2 jaar ervaring als burgemeester, over haar gesprekken met heel veel inwoners van de gemeente én over haar historische band met onder meer de buurtschap van haar naam.
Het is een extra dik nummer geworden met veel kleur en heel veel foto’s. De inventieve achterkant laat zien dat 100 jaar geleden de 4 dorpen qua omvang nog weinig voorstelden.
Het blad is gratis voor leden van de HKD. Losse nummers zijn verkrijgbaar bij de boekhandels in Dalfsen, bij Blitsspul in Lemelerveld en bij Wennemars in Oudleusen.

Foto's 3
Bijzondere en markante mensen in Rondom Dalfsen nummer 100! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Bijzondere en markante mensen in Rondom Dalfsen nummer 100! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: