Bijna alles gaat tot en met 19 januari dicht

NEDERLAND – Kabinet grijpt fors in, bijna alles gaat tot 19 januari dicht. Het kabinet bereidt een vergaande lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat: van scholen tot niet-essentiële winkels tot musea tot kapsalons en theaters, melden bronnen in Den Haag aan de NOS.

De maatregelen gaan vannacht om twaalf uur al in, om een run op winkels morgen te voorkomen. Contactberoepen zoals massagesalons moeten ook stoppen, en mensen moeten zo veel mogelijk thuis blijven. Scholen moeten vanaf woensdag hun deuren sluiten, en op online onderwijs overstappen. Premier Rutte spreekt het land vanavond om zeven uur toe over de vergaande maatregelen.

Druk op de zorg te groot

Het kabinet gaat over tot deze drastische maatregelen omdat het aantal besmettingen hard is opgelopen en de druk op de zorg te groot wordt. Het kabinet hoopte op het terugbrengen van het aantal besmettingen half december naar 3600, maar het zijn er nu dagelijks bijna 10.000.

Mensen moeten zo veel mogelijk thuis blijven, en liever geen bezoek ontvangen. Het instellen van een avondklok is wel besproken, maar wordt niet ingevoerd.

Artikel delen: