Taalvrijwilligers ontvangen certificaat - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Taalvrijwilligers ontvangen certificaat

DALFSEN – We leven in een moeilijke tijd, maar ondanks alle beperkingen die we in deze corona tijd hebben, heeft het Taalpunt elf vrijwilligers uit de gemeente Dalfsen in de afgelopen twee maanden kunnen trainen om als taalvrijwilliger aan de slag te gaan.

In vier bijeenkomsten kregen de taalvrijwilligers achtergrondinformatie en handvatten over hoe je op een persoonlijke en informele wijze volwassen kunt helpen die hun lees- spreek- of schrijfvaardigheden willen verbeteren. Met veel enthousiasme werd de basistraining ontvangen en als “inspirerend” ervaren.
Bij taalcoaching gaat het om verschillende alledaagse taalsituaties. Van, hoe kan ik mijn werkbriefje invullen of hoe lees ik een etiket van een medicijndoosje tot aan het leren schrijven van een e-mail of een gesprek voeren met je huisarts. Bij het Taalpunt wordt gekeken wat iemand wil leren en daar wordt een passende cursus, taalgroep of een op een begeleiding van een taalvrijwilliger bij gezocht. Taalpunten zijn belangrijk bij het bestrijden van laaggeletterdheid. Hierbij werken de Bibliotheek, de gemeente Dalfsen, Stichting Lezen en Schrijven, welzijnsorganisaties en andere partners samen.
Taalgroepen en koppels kunnen alleen bestaan met behulp van alle enthousiaste en fijne taalvrijwilligers. Het is dankbaar werk en de vrijwilligers doen er echt toe. Lijkt het je leuk om als taalcoach iets te betekenen voor je medemens? Neem dan contact op met het Taalpunt voor informatie en/ of aanmelding. Dat kan via een mailtje naar: taalpunt@bibliotheekdalfsen.nl of je kunt bellen met Sabine Sijbom, taalpuntcoördinator Gemeente Dalfsen, 06-33834681.

Ook zin om als taalvrijwilliger aan de slag te gaan? Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom!

Artikel delen: