Onderdoorgang N348 bij Dalmsholterdijk is een feit - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Onderdoorgang N348 bij Dalmsholterdijk is een feit

DALMSHOLTE – De nieuwe onderdoorgang van de N348 bij de Dalmsholterdijk in Dalmsholte, is vrijdagmiddag 18 december opengesteld voor het verkeer. Deze onderdoorgang draagt bij aan een betere verkeersveiligheid en vlotte doorstroming van het verkeer op dit drukke punt.

Groot onderhoud

Samen met de gemeenten Dalfsen, Ommen en Raalte werkt de provincie Overijssel aan de verbetering van de verkeersveiligheid voor fietsers en automobilisten op de N348 en het onderliggend wegennet. In de afgelopen jaren voerde de provincie al groot onderhoud uit op het traject tussen Raalte en Ommen. Ook werden de kruispunten bij Lemelerveld aangepakt en veiliger gemaakt. Nu is er dus ook gewerkt aan deze onderdoorgang. Daarnaast is de provincie ook nog bezig met werkzaamheden voor een onderdoorgang bij de oversteek N348 – Oude Twentseweg.

Betere doorstroming én verkeersveiliger
De onderdoorgangen bij de Dalmsholterdijk in Dalmsholte en de Oude Twentseweg bij Lemelerveld, dragen ook bij aan een betere doorstroming van het verkeer, waardoor de situatie verkeersveiliger wordt. Dit geldt zowel voor het doorgaand verkeer op de hoofdrijbaan van de N348 als voor het lokale verkeer dat de N348 wil oversteken. De nabijgelegen gelijkvloerse oversteken van de Oude Dijk, de Dalmsholterdijk en de Achterveldsweg zullen in januari 2021 worden verwijderd en definitief afgesloten worden voor alle verkeer.

Bijzonder ontwerp
Verkeersveiligheid staat voorop, maar daarnaast is er ook goed gekeken naar het ontwerp van de twee onderdoorgangen. Er is gekozen voor een ontwerp dat goed past in het open agrarische landschap van Dalmsholte. Zo leveren de onderdoorgangen een bijdrage aan de kwaliteit van deze landelijke omgeving.

Naar verwachting zal de onderdoorgang bij de oversteek N348-Oude Twentseweg bij Lemelerveld in april 2021 gereed zijn. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door aannemer BAM.

Foto's 2
Onderdoorgang N348 bij Dalmsholterdijk is een feit - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: