Geen Filippinosnertwandeling - Foto: Hans Heerink
Foto: Hans Heerink

Geen Filippinosnertwandeling

LEMELERVELD – Helaas geen Filippinosnertwandeling op 3 januari 2021. Wij, organisatie Red Horse Company, hadden zo gehoopt dat onze traditionele Filippinosnertwandeltocht door zou kunnen gaan op 3 Januari 2021. Maar helaas, ons evenement waarbij wij jaarlijks ca. 700 enthousiaste wandelaars verwelkomen en die onontbeerlijk is voor onze sponsorpot, kunnen we niet organiseren door de corona pandemie.

Ook op de Filippijnen is de bevolking zwaar getroffen door de coronacrisis. Op onze bouwplek in Sagay City op het eiland Negros zijn veel inwoners, veelal “dagloners”, door de Corona lockdown zonder werk komen te zitten. Er bestaat daar geen “steunpakket”. Geen werk is géén inkomen.

Gemeenschappelijke moestuin
Toeval of niet maar toen de coronacrisis begon, was de aanleg van de gemeenschappelijke moestuin gerealiseerd. Een initiatief van de Redhorsecompany en financieel mogelijk gemaakt door de toekenning van de Stoppelhaene Oogstgave Raalte. De eerste producten werden al snel geoogst, en waar de mensen voorheen geen toegang hadden tot versproducten is er nu ineens ‘gezonde welvaart’ voor iedereen in het dorp.
Oogstoverschotten worden op de lokale markt verhandeld en het verdiende geld wordt besteed aan rijst en andere benodigdheden. Daarnaast is er een ‘spaardepot’ voor zaai/pootgoed, tuingereedschap etc. Het succes van de tuin heeft bij de dorpsbewoners iets losgemaakt. Ze zijn gemotiveerd geraakt om samen te werken en daardoor hebben de gezinnen dagelijks gezond en voldoende eten.

Hoe staat het met de bouw van de woningen?
Afgelopen februari hebben we 6 gezinnen blij gemaakt met de overdracht van de huizen, Samen met de Rotaryclub hebben we toestemming gegeven voor de volgende woningen en er is een start gemaakt met de bouw ervan. Door de coronacrisis zijn de Filippijnse bouwvakkers vanaf maart jl. echter al niet meer op de bouwplek geweest. De steden en dorpen op het eiland Negros zijn voor langere tijd in (semi) lockdown. We zijn wel steeds in gesprek met onze contactpersonen, dus zo gauw het kan wordt er weer verder gebouwd. Wanneer de pandemie zal eindigen en of we terugkeren naar het ‘oude normaal’ weet niemand nu nog.

Juist nu er geen activiteiten georganiseerd kunnen worden om fondsen te werven willen we een beroep doen op uw gulheid en vragen een gift over te maken op banknummer NL88 RBRB 0845 1409 22

www.redhorsecompany.nl – facebook/ redhorsecompany
We hopen dat we in de loop van het volgende jaar de Filippinosnertwandeltocht alsnog kunnen organiseren. Dan gaan we er weer een spetterend geheel van maken!

Hartelijke groet, Stichting Red Horse Company.

Artikel delen: