Ode Aan Henk ’t Hart - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Ode Aan Henk ’t Hart

LEMELERVELD – DALMSHOLTE – In Heileuvers Schilderijenhuis wordt een ‘Ode aan Henk “gebracht. De onlangs overleden Henk ’t Hart was een bekende Lemelervelder. Menigeen kent hem van een praatje, van zijn groentetuin of van een pot jam. Vele kilometers legde hij fietsend af in Lemelerveld en wijde omgeving. Tijdens zijn fietstochten ontmoette hij vele mensen, oogstte hij veel ‘wildfruit’ voor zijn jam en dacht hij veel na.

Henk had na veel tegenslagen toch een positieve blik op de wereld. Henk had ook een voorliefde voor schilderijen en toen hij werk van de Lemelervelds Diny Herbrink zag, was hij verkocht. Hij vroeg Diny om zijn ‘voorbeelden’ uit de wereld te schilderen. Er kwamen prachtige schilderijen van oa Obama, Moeder Theresa, Ghandi en Majoor Boshardt. Henk woonde in zijn eigen museum. Na zijn dood ontfermen zijn vrienden Jacqueline en Ronald Droge zich over zijn nalatenschap en organiseren her en der exposities.

De eerste vindt plaats in Heileuvers Schilderijenhuis. De expositie is te bewonderen tijdens openingstijden van de winkel. Heileuver volgt de richtlijnen van het RIVM en dus de bezoekers ook. De expositie is de moeite waard. Henks Levensmotto was; ‘neem de mensen zoals ze zijn……anderen zijn er niet! Een wijze raad in deze niet zo makkelijke tijd.
Fiets of loop even om en stap even in het leven van Henk. De expositie is ook leuk voor kinderen.

Openingstijden; maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Dinsdag gesloten. De expositie duurt tot zaterdag 6 maart.

Foto's 2
Ode Aan Henk ’t Hart - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: