Raadsvergadering Dalfsen: 1 minuut stilte

Raadsvergadering Dalfsen: 1 minuut stilte

DALFSEN –  Burgemeester Erica van Lente opent de eerste raadsvergadering van 2021 en blijft even stil staan bij het overlijden van oud burgemeester Smit en vraagt een minuut stilte. Herman Smit was burgemeester in Dalfsen van 1985 tot 1989.
Daarna krijgt Mevr. Ramerman van het CDA de gelegenheid voor het stellen van twee vragen.

Dit betreft o.a. de bereikbaarheid van de gemeente. Vooral ouderen kunnen het nummer moeilijk vinden en is bij velen niet bekend. Het nummer 14 0529 is dan wel een centraal nummer, maar wordt door verschillende providers niet herkend. Het antwoord is dat altijd het nummer 0529 888 388 gebeld kan worden, maar ouderen herkennen dit niet als een nr van de gemeente.

Dan het probleem Kernpunten die staan in de Marskramer, helaas gaat het met de verspreiding van de Marskramer zeker in het buitengebied niet goed, omdat er geen bezorgers zouden zijn. Voorstellen uit Lemelerveld worden genegeerd. Alle inwoners hebben recht op die informatie en mevr. Haarman vraagt om een oplossing. De Marskramer zou hard werken aan meer bezorgers is de reactie. (kernpunten zijn ook wekelijks op dinsdag in te zien op Dalfsennet, noot redactie).

De heer Nijkamp van de ChristenUnie geeft aan dat de gemeente Ommen het plan heeft de Vechtkade in Ommen af te sluiten voor autoverkeer. Dit kan grote gevolgen hebben voor het sluipverkeer door Vilsteren en over de Rechterensedijk langs of door Dalfsen. Wethouder van Leeuwen kent de problemen en heeft hier regelmatig contact over met de gemeente Ommen. De gemeenteraad moet zich er nog over uitspreken. Hij stelt alles in het werk sluipverkeer over deze weg te voorkomen.

Raad akkoord met Energieplan Gemeentelijke gebouwen.
Het “Energieplan gebouwen 2021 -2025” staat opgenomen in de planning van de gemeenteraad van januari 2021 en is de uitwerking van het onderdeel Duurzaamheid in het “Beheerplan onderhoud gemeentelijke gebouwen 2019 – 2023”. De raad heeft de ambitie uitgesproken om het energieverbruik terug te dringen en de gemeentelijke gebouwen gasloos en energieneutraal te maken. Vorige week is het voorstel in de commissievergadering ruim besproken en met enthousiasme ontvangen. Alle informatie terug te vinden op Ris. Wordt vervolgd..

Geschreven door W.v.d. V

Artikel delen: