De stedenbouwkundige Visie Poort van Noord

De stedenbouwkundige Visie Poort van Noord

DALFSEN – De Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij is tijdelijk gevestigd in de voormalige gymzaal aan de Molendijk 11 in Dalfsen. De brouwerij moet dit onderkomen verlaten, omdat de voormalige gymzaal wordt gesloopt. Het bestuur van de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij is daarom op zoek gegaan naar een nieuwe locatie en is daarbij in contact gekomen met het bestuur van Stichting Natuurboerderij Dalfsen.

De uitbaters van hotel restaurant De Barones en tevens eigenaren van het perceel Koesteeg 2A aan de zuidzijde van het perceel van de natuurboerderij willen hier graag een zorg (vakantie-)voorziening realiseren.
In de commissievergadering is dit onderwerp de vorige week ruim besproken, doch de meeste partijen konden niet akkoord gaan met een uitrit op de Koesteeg omdat dit gevaarlijke verkeersrisico’s met zich meebrengt. Wethouder Jan uitslag heeft de toezegging gedaan met de initiatiefnemers dit probleem te bespreken. De eigenaar van het landgoed waar de Barones onder valt heeft aangegeven geen weg of extra inrit over hun terrein willen hebben om het perceel te ontsluiten. Vanavond werd de ontsluiting en het overleg met de omwonenden een heet hangijzer.

Een deel van de raadsleden kon niet akkoord gaan met de uitrit op de Koesteeg, vanwege het grote risico voor het verkeer, zowel van het fietspad en de rijweg, net tussen twee rotondes in. Maar wethouder Jan Uitslag gaf herhaaldelijk aan dat dit een bestaande uitrit is en rechten kent voor het perceel 2A en is overeenkomstig het bestemmingsplan. Jan Uitslag gaf verder aan dat Veilig Verkeer de situatie kent en omdat het een bestaande uitrit is kunnen ze hier geen klacht over indienen. De Barones heeft het perceel gekocht met een uitrit en daarop een plan gemaakt en hij noemt de kritiek dan ook onterecht. Dit kan zelfs grote gevolgen hebben voor de ontwikkeling van het plan.

Het ongenoegen had tot gevolg dat er toch een optie werd ingediend door de Chr. Unie, PvdA, D66 en VVD, maar haalden hiermee geen meerderheid. De wethouder werd alsnog gevraagd andere veilige mogelijkheden alsnog te onderzoeken b.v. de Haersholterweg. Dit kan het bestemmingsplan niet in de weg staan. Na een stemming gingen 13 raadsleden niet akkoord met de motie 7 leden steunden de motie.
Tenslotte werd het een hamerstuk en werd het plan alsnog goedgekeurd.

Geschreven door W .v.d. V

Artikel delen: