Feest bij Energie Kenniscentrum - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Feest bij Energie Kenniscentrum

DALFSEN – Het is drie dubbel feest bij Energie Kenniscentrum! Het Dalfser bedrijf heeft dit jaar heel wat te vieren en dus ook een leuke actie! Houd uw brievenbus daarom in de gaten vanaf maandag aanstaande! Want het Energie Kenniscentrum heeft een te gekke flyer actie met een energie bespaarpakket!

Energie Kenniscentrum: 12,5 jarig bestaan
Het ‘energieke’ bedrijf vierde op 24 januari op gepaste wijze het 12,5 jarig bestaan! Een mooie mijlpaal waarin een gezonde, gestage groei werd doorgemaakt. Begonnen vanuit de werkkamer aan huis in Lemelerveld en nu al weer jaren in Dalfsen gevestigd. De eerste jaren gevestigd in een huurpand aan de Welsummerweg en nu al weer een jaar aan De Vesting 29 (links naast de Praxis) te Dalfsen. De dienstverlening is in die jaren ook flink uitgebreid.

Han Pot van Energie Kenniscentrum vertelt “In 2008 startte ik met de dienst energiebemiddeling. Dat was toen nog relatief nieuw omdat de ‘vrije energiemarkt’ zich nog maar begon te ontwikkelen. Vóór 2004 had je als huishouden of bedrijf helemaal géén keuze uit energieleveranciers. Dat kwam omdat de energieleverancier en het netwerkbedrijf (en eerst ook nog het kabelbedrijf) een en hetzelfde bedrijf waren, waarbij je adres bepalend was wie je als leverancier had. Vanaf 2009 moesten energiebedrijven opgesplitst worden in een netwerkbedrijf (semi overheid) en een energieleverancier (commercieel). Dat was een behoorlijke verandering voor deze bedrijven. In ons gebied werd de het oude energiebedrijf opgesplitst in de energieleverancier Essent en het netwerkbedrijf Enexis en het kabelbedrijf werd via @home uiteindelijk Ziggo.”

Inkoop energie
Inmidddels verzorgt het Energie Kenniscentrum de inkoop van stroom en gas voor veel bedrijven in de gemeente Dalfsen en omgeving, maar ook voor meerdere winkelketens met filialen in héél het land. De afgelopen jaren hebben ook meer en meer particulieren de weg naar het Kenniscentrum ontdekt. Naast het inkopen van energie houdt het Energie kenniscentrum zich bezig met energiebesparingsadvies en het aanvragen van subsidies.

Energie besparingsproducten, zonnepanelen en laadpalen
Naast het geven van advies worden ook energie besparingsproducten (o.a. led verlichting, monitoringssoftware e.d.) verkocht en geïnstalleerd. Sinds enkele jaren is de productgroep zonnepanelen en laadpalen overgeheveld aan zusterbedrijf Zonnedesk.nl.

Zonnedesk: 5 jarig bestaan
Pot legt uit: “Door de enorme groei die de verkoop van zonnepanelen en laadpalen doormaakte, hebben we besloten in 2016 om de verkoop van zonnepanelen vanuit een gespecialiseerd bedrijf te gaan uitvoeren. Dat werd Zonnedesk.nl. Samen met mede-eigenaar Gernand Plaggenmars wordt dit bedrijf alweer 5 jaar gerund. In 2021 wordt hier het 5 jarig bestaan gevierd.

Nieuwbouw bedrijfspand
De derde mijlpaal is het bouwen van een eigen bedrijfspand. Op het bedrijventerrein aan De Vesting -tegenover de Praxis waar nu nog regelmatig paarden lopen – is grond aangekocht. Hier wordt een kantoor/showroom met bedrijfshal gebouwd van waaruit Zonnedesk en Energie Kenniscentrum de activiteiten verder vorm kunnen geven.

Laten we afspreken dat als de bouw gestart is dat Dalfsennet regelmatig een update geeft van de voortgang!

Foto's 4
Feest bij Energie Kenniscentrum - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Feest bij Energie Kenniscentrum - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Feest bij Energie Kenniscentrum - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: