Schoolproject: Landbouw is als een vrouw, je kunt niet zonder - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Schoolproject: Landbouw is als een vrouw, je kunt niet zonder

NIEUWLEUSEN – Hallo, wij zijn 6 meiden ( Tirza Witvos, Iris Oldeman, Amber Gerrits, Sophie Warringa, Dana van der Vegt en Nienke Rumpf) van het Agnieten college Nieuwleusen. Voor het vak Maatschappijleer hebben wij een opdracht gekregen om een politieke partij te beginnen. Wij hebben gekozen om zelf een partij te starten ‘Partij van de Landbouw’

Omdat wij vinden dat de boeren ongelijk behandeld worden. En worden gezien als het afvoerputje van de maatschappij. Volgens ons kan hier veel verbetering in komen. En kan er vanuit Nederland meer respect en aandacht komen voor de boeren. ook vinden wij  dat de boeren meer waardering moeten krijgen voor hun producten, ook meer geld voor hun producten. Daarnaast vinden wij dat de boeren minder regels opgelegd moeten krijgen, en meer zelf mogen bepalen. Boeren weten zelf wat goed is voor hun bedrijf. Problemen van het milieu mogen niet alleen op de boeren afgeschoven worden, want de boeren zijn de laatste jaren heel duurzaam geworden. Bijvoorbeeld de stikstofwet. In de coronatijd hebben we allemaal gezien dat wanneer er minder auto’s en vliegtuigen op de weg en in de lucht zijn, de uitstoot veel minder wordt.  Het ligt dus niet alleen maar aan de boeren ligt.

Om reclame te maken voor onze partij hebben wij stickers laten maken ( zie bijlage) deze stickers vielen erg goed in de smaak. De stickers gaan nu door heel het land, wij hebben zo rond de 30 aanvragen per dag. En nog steeds groeien we met de dag. De stickers gaan vooral naar jongeren uit Brabant, Flevoland, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland , eigenlijk heel Nederland. Dit hadden wij nooit verwacht! Maar wij zijn ontzettend blij dat wij zo groot aan het worden zijn en gaan zeker nog door!

U kunt ons vinden op instagram: @partij.v.d.landbouw!
Onze slogan is : De landbouw is als een vrouw, je kunt niet zonder !

Artikel delen: