Met spoed ruimte gevraagd voor paarden ’t Olde manegepeerd - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Met spoed ruimte gevraagd voor paarden ’t Olde manegepeerd

DALMSHOLTE –  Paarden ’t Olde manegepeerd nog steeds in onzekerheid over huisvesting. Rika Lassche, oprichtster van stichting t Olde manegepeerd in Dalmsholte, is het na vele pogingen en inzet  nog niet gelukt geld bij elkaar te krijgen de huidige locatie aan de Beukenlaan te kopen: “De huur is opgezegd met ingang van 1 juli en vanaf die datum staan wij met onze paarden op straat”.

“Na selectie op onder andere mogelijke her- of terugplaatsing zitten wij nog met een flink aantal paarden en pony’s die geen plek hebben en nog wel perspectief op een aantal jaar lekker pensioneren” aldus Rika. “Voor deze paarden blijven wij zoeken naar een passende plek, en het liefst nog steeds voor alle 41 paarden die momenteel bij ons van hun oude dag genieten.

Hierbij roepen wij dan ook een ieder op ogen en oren open te houden. Heeft, of kent u, iemand die een leegstaande boerderij heeft, of een schuur met een stuk land, zou wij, maar vooral onze paarden enorm gered zijn. Wij zoeken mogelijkheden binnen een straal van ongeveer 15 kilometer rondom de driehoek Ommen-Dalfsen-Lemelerveld.

De nood is echt heel hoog want eind juni moeten we uit het pand zijn. Hierbij ook de oproep voor vrijwilligers die ons willen helpen de hele boel binnen en buiten leeg te maken. De vrijwilligers kunnen we al vanaf april gebruiken.

Heeft u vrienden, familie of kennissen die ons op wat voor manier ook verder kunnen of willen helpen (dit mag ook financieel zijn) zou dat heel mooi zijn. Wij hoeven er zelf niet van te leven, maar gunnen de uitgewerkte paarden een fijne oude dag. Daar doen we het voor”.

U kunt contact opnemen met Rika Lassche, te bereiken op telefoonnummer (06) 128 74 764 of via email: info@manegepeerd.nl voor het aanmelden als vrijwilliger, voor tips en voor meer informatie.

Artikel delen: