1000e deelnemer aan Dorpen van Morgen-actie - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

1000e deelnemer aan Dorpen van Morgen-actie

LEMELERVELD – Jos en Saskia ten Have uit Lemelerveld zijn de 1.000e inwoners van de gemeente Dalfsen die 75 euro terugontvingen op energiebesparende maatregelen. Initiatiefnemer van de actie Dorpen van Morgen (de duurzame dorpen van Dalfsen) ging daarom bij hen langs met een verrassingspakket met streekproducten.

Heel snel op de rekening!
Jos ten Have vertelt enthousiast: “We hadden gelezen over de actie in het magazine van Dorpen van Morgen. Door een actie van de bouwmarkt werden we er opnieuw op gewezen. We hebben op de website van dorpenvanmorgen.nl de boel ingevuld en hadden de 75 euro al heel snel op de rekening. Nu blijken we zelfs een prijs te winnen omdat we de 1.000e zijn!”

Zelfvoorzienend met zonnepanelen
Jos en Saskia dienden de factuur in die ze in 2020 hadden ontvangen voor de aanleg van zonnepanelen. 64 stuks liggen er op het dak van de stal waar Jos jongvee opfokt. Saskia, voormalig schoonheidsspecialiste, werkt elke dag mee in het bedrijf. Jos: ‘We hebben zonnepanelen laten leggen om zelfvoorzienend te worden, zowel met het huis als het bedrijf. En dat is gelukt. We wekken 20.000 kilowattuur op en verbruiken er 10.000.”

Het stel kocht ook een hybride auto en e-bikes om te profiteren van die zelf opgewekte stroom. Over de auto zeggen ze: “Alhoewel de accu toch wat sneller leegloopt dan we hadden verwacht, rijdt het wel lekker geruisloos.”

Zo werkt de actie
Ook deelnemen aan de actie van Dorpen van Morgen? Henk Luning, van Dorpen van Morgen geeft aan dat er nog voldoende gelegenheid voor inwoners van de gemeente Dalfsen om dit te doen. “We hebben subsidie ontvangen om voor 5000 inwoners 75 euro uit te keren. Bovendien hebben we inmiddels begrepen dat we de actie dit hele jaar nog kunnen houden. In eerste instantie zouden we het geld voor april uitgekeerd moeten hebben.”

Op dorpenvanmorgen.nl/energiespel/ staan de voorwaarden en tips voor aankopen. Het gaat om producten of diensten waarmee u energie bespaart of duurzame energie opwekt. Upload een foto van de kassabon, vul contactgegevens in en u ontvangt 75 euro terug op uw rekening.

En mogelijk ontvangt u dus een extraatje. Henk Luning: “We houden in de gaten wie de 2000e deelnemer is. Die krijgt opnieuw een leuke attentie.”

Foto's 2
1000e deelnemer aan Dorpen van Morgen-actie - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: