Veel goed nieuws vanuit Stokvisdennen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Veel goed nieuws vanuit Stokvisdennen

DALFSEN – Wat hebben we genoten op natuurijs! Ben je ook zo enthousiast geworden over schaatsen? Kom, zodra corona dit weer toelaat, gezellig een keer meetrainen! Aanmelden kan via de mail, zie hier voor informatie.

Ons Stokvisdennen lid Stefan Westenbroek maakt komend jaar de overstap van team Talentned naar Schaatsteam Reggeborgh. Hij zal daar de komende twee jaar uitkomen in de groen zwarte kleuren van dit team!

Afgelopen weekend heeft er een trainingswedstrijd plaatsgevonden in Thialf. Een aantal junioren van onze club heeft hier aan meegedaan. Lièn van Dasselaar schaatste voor het eerst onder de 43 seconden op de 500 meter. Met een mooie openingstijd van 11.66 eindigde ze onder deze bijzondere grens, en finishte ze in een tijd van 42,92 seconden.
Mats ten Cate en Loek van Vilsteren waren beide succesvol op de 1500 meter. Met een tijd van 1.56,47 (Mats) en 1.55,97 (Loek) schaatsten zij maar liefst 4 seconden van hun PR’s af!
Ook op de 1000m waren Loek en Thomas succesvol en kwamen met mooie PR’s, respectievelijk -2,5 sec voor Loek en -2 sec voor Thomas, over de finish.
Lièn reed wederom een super tijd op de 3000m. Met een tijd van 4.42,70 reed zij maar liefst 4,5 sec van haar tot dan snelste tijd af!

Helaas ook tegenslag. Mats ten Cate was op weg om een super snelle tijd neer te zetten op de 3000m, tot hij op de laatste kruising ten val kwam. Zijn tijd eindigde desondanks 3 seconden boven zijn PR, terwijl hij zo’n 16 seconden is verloren met zijn val.
Rick Meijer reed op de 3000m maar liefst 9 seconden van zijn PR af! Joep Wennemars was op deze afstand ook succesvol. Met een tijd van 3.52,21 reed hij maar liefst 6 seconden van zijn beste tijd af.

Uiteindelijk zijn er dit weekend 17 PR’s gereden, dit zorgde ervoor dat deze junioren in totaal 39,56 seconden sneller zijn dan voor dit weekend! Al met al toch nog een super weekend mogen hebben, dit motiveert om hard te blijven trainen!

Artikel delen: