De minipony’s van de Stuw - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

De minipony’s van de Stuw

OUDLEUSEN – De 3 minipony’s van Anton. Vermoedelijk zit in alle 3 een veulentje, zeg maar een ini mini pony. Shetlanders worden nogal eens ervaren als eigenwijze en lastige pony’s, dit heeft meestal met de opvoeding te maken. Vaak worden de pony’s als veulen gekocht en niet goed opgeleid. Als een veulen geen goede, consequente opvoeding krijgt dan leidt dat tot karakterproblemen.

Shetlanders zijn werklustig, nieuwsgierig en leren graag nieuwe dingen. En dat is zekere bij een camping wel leuk. Ze zijn slim en mede door hun nieuwsgierigheid willen ze weleens aan de verkeerde kant van de omheining staan.

Shetlandpony’s zijn sober, het zijn geharde pony’s die maar weinig voedsel nodig hebben. De shetlandpony kan ook in de winter zonder dek buiten blijven, maar een schuilstal in de weide stelt hij bij slecht en koud weer wel op prijs. Maar vorige week huppelen ze vrolijk door de sneeuw. Shetlanders hebben een aanleg om dik te worden. Het eten van gras en ander voedsel dat te rijk is voor zijn gestel in combinatie met te weinig beweging kan leiden tot hoefbevangenheid, een hoefziekte die kreupelheid veroorzaakt en zelfs tot de dood van de pony kan leiden. Dus schraal voedsel det is het beste.

De veulentjes worden rond april mei verwacht, tegen die tijd zijn der ook jonge geitjes.

Foto's 2
De minipony’s van de Stuw - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: