Buurtbus lijn 591 gaat nog niet rijden - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Buurtbus lijn 591 gaat nog niet rijden

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – De Buurtbus Dalfsen- Nieuwleusen (lijn 591) zal tot nadere aankondiging nog niet gaan rijden.  In tegenstelling tot de algemene berichtgeving van Keolis van afgelopen dinsdag 2 maart 2021, waarin werd medegedeeld dat de buurtbussen in Salland eindelijk weer vanaf maandag 8 maart gaan rijden, heeft het bestuur van de Vereniging ‘Buurtbus Vechtdal’ besloten dit voorlopig nog niet te gaan doen en nog even vast te houden aan het eind vorig jaar genomen besluit van ‘voorlopig helemaal stoppen’.

Reden hiervoor is de huidige situatie m.b.t. het coronavirus waarbij nog steeds een toename van het aantal besmettingen is te zien met daardoor nog steeds een verhoogd risico voor onze chauffeurs. Alle chauffeurs op de buurtbus zijn vrijwilligers die tot de risicogroep behoren. Omdat het grootste deel van de chauffeurs zelf al heeft aangegeven onder deze omstandigheden niet te willen rijden, zijn er ook onvoldoende chauffeurs beschikbaar voor de huidige dienstregeling. Het bestuur betreurt het dat dit besluit opnieuw moet worden genomen, maar vindt dat de veiligheid van de chauffeurs voorop staat. Het bestuur hoopt dat de duur beperkt zal zijn. Zodra er voldoende chauffeurs gevaccineerd zijn en het verantwoord is om weer te gaan rijden dan zal het bestuur dat laten weten via de pers en de website.

www.buurtbusvechtdal.nl

Als er dan weer wordt gereden dan zal dat niet zijn met de vertrouwde donkerblauwe buurtbus maar met een aangepaste buurtbus in een witte kleur, voorzien van een nieuw logo en een nieuwe naam van buurtRRReis.

Artikel delen: