Woningen bij Huize Ankum

Woningen bij Huize Ankum

DALFSEN – Achter Huize Ankum aan de Vossersteeg komt kleinschalige woningbouw die past in het landelijke karakter van het buurtschap Ankum.  Aan de bedrijfsactiviteiten (tuincentrum) die hier nu nog plaatsvinden komt een einde en de landschapsontsierende schuren gaan tegen de vlakte.

Doordat de initiatiefnemer extra sloop vierkante meters aankoopt op andere plekken in Dalfsen is het mogelijk nu maximaal drie woningen te bouwen. In de toekomst kan er mogelijk nog een vierde woning worden bijgebouwd.

Het initiatief bij Huize Ankum is een van de elf plannen die zijn gebundeld in het bestemmingsplan 7e Verzamelplan Buitengebied. Het gaat in dit plan om ontwikkelingen die niet passen binnen het bestaande bestemmingsplan Buitengebied maar die de gemeente wel mogelijk wil maken. Als ook de gemeenteraad akkoord gaat kunnen er zo’n tien extra woningen worden bijgebouwd in het buitengebied. De raadscommissie bespreekt het 7e Verzamelplan op dinsdag 6 april.

Inmiddels is de gemeente gestart met het 8e Verzamelplan Buitengebied. Wethouder André Schuurman gaf vorige week aan dat zich hiervoor al achttien initiatiefnemers bij de gemeente hebben gemeld.

Artikel delen: