Koeien op matrassen aan het zonnebaden?

Koeien op matrassen aan het zonnebaden?

RECHTEREN – Bij Jan Weijdeman op Rechteren, aan de Diezerstraat, hebben de koeien het reuze naar hun zin, dat kun je ook heel goed zien. Daar wilden we graag iets meer van weten want zoiets had ik nog nooit gezien. Allemaal lekker bij elkaar op: iets.

Dus trokken we even aan de bel bij Jan met de vraag of zijn koeien op matrassen liggen, want dat lijkt echt zo. Nee zegt hij, ze liggen buiten op houtsnippers. Jan: wij houden biologische koeien, en als die dan naar buiten willen dan kunnen ze daar op gaan liggen en als het een beetje mooi weer is dan doen ze dat ook, dat vinden ze heerlijk.

Maar ze liggen dus gewoon op houtsnippers, dat vinden ze echt heerlijk, en die komen weg bij de buurman Foreco. Zijn er dan meer boeren die dit zo doen? Jan: volgens mij niet. Maar hoe kom je daar dan bij om dat zo te doen? Dat zal ik je vertellen zegt Jan. Vroeger was zijn vader ook boer, hij strooide altijd houtsnippers op de koeienpaden. En als de koeien gehaald moesten worden om ze te melken, dan lagen ze gewoon allemaal op zo’n koepad op de houtsnippers. Dus toen wisten we al dat ze dat gewoon heerlijk vonden. En dit past natuurlijk heel erg goed als je een biologische veestapel houdt, goed voor mens en dier!

Foto's 3
Koeien op matrassen aan het zonnebaden?
Koeien op matrassen aan het zonnebaden?
Artikel delen: