Gemeentebelangen komt met motie “ Hart onder de riem” - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Gemeentebelangen komt met motie “ Hart onder de riem”

DALFSEN – Morgenavond 29 maart a.s. komt Gemeentebelangen in de Raadsvergadering met een motie vreemd aan de orde van de dag met de titel “Hart onder de riem”.

Omdat de winkeliers en horecaondernemers in de Gemeente Dalfsen zwaar getroffen worden door Covid-19 en de nood bij een groot aantal van de leden van de ondernemersverenigingen hoog is, willen wij het Coronanoodfonds openstellen voor de winkeliers/ondernemersverenigingen. Gemeentebelangen stelt voor de contributie van de leden, met aantoonbaar omzetverlies, op aanvraag, voor de jaren 2020 en 2021 terug te betalen door een waarderingssubsidie toe te kennen aan de ondernemersverenigingen.

Jos Ramaker zegt: “We zijn trots op onze ondernemers maar we horen dat het water hen aan de lippen staat. Als Gemeentebelangen kennen we de beperkingen van de gemeentelijke financiën en kunnen niet al het financiële leed oplossen van onze ondernemers maar we willen toch een gebaar maken. We hopen dan ook van ganser harte dat deze motie raadsbreed wordt gesteund als een echt “hart onder de riem”  door de gemeenteraad van Dalfsen.

De signalen zijn gehoord van ondernemers en inwoners tijdens gesprekken en tijdens digitale sessies o.a. het omgevingsfestival en diverse telefoontjes.

Daarnaast willen wij de ondernemers/winkeliersverenigingen in de kernen Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld een waarderingssubsidie per kern van  EUR 10.000.00 toe kennen voor het ontplooien van activiteiten om winkelen weer aantrekkelijk te maken, zodra het weer mogelijk is na deze heftige tijd. Om zo weer een frisse start te maken.  Voor de kleine kernen zoals Oudleusen en Hoonhorst zonder een bestaande actieve ondernemersvereniging zal een passende activiteit op een gepast moment gehoor moeten vinden bij het College van B&W om voor deze kernen ook iets te kunnen realiseren.

Artikel delen: