De Ruiter Metaal in Nieuwleusen draagt het stokje over - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

De Ruiter Metaal in Nieuwleusen draagt het stokje over

NIEUWLEUSEN – Het inmiddels 30 jarige bedrijf de Ruiter Metaal aan de Rollecate in Nieuwleusen wordt overgenomen door Alfons en Ellen Hendriks uit Dalfsen.

Jan de Ruiter is in 1991 als eenmanszaak gestart met het ontwerpen en bouwen van speciale productiemachines en testapparatuur.

Na 3 jaar is besloten een bedrijfshal te bouwen op het industrieterrein in Dalfsen en kort daarna is de eerste CNC machine aangekocht voor het bewerken van alle staalsoorten, RVS, aluminium en kunststoffen.

Hier is Jan begonnen met het produceren van grotere series voor onder andere de automotive-, food-, landbouw- en procesindustrie.

Na 20 jaar zijn klanten bediend te hebben vanuit Dalfsen groeide het bedrijf uit zijn jasje en werd er gezocht naar meer ruimte en is er 5 jaar terug een nieuw pand van 3000m2 gerealiseerd aan de Rollecate in Nieuwleusen.

Jan’s eerste contact met Alfons dateert van meer dan 35 jaar terug en zijn elkaar niet meer uit het oog verloren omdat beide mannen een passie hebben voor motoren en techniek.

Mede daardoor spraken ze dezelfde taal en hebben aan een half woord genoeg om elkaar te verstaan.

Toen Jan afgelopen December aan Alfons vroeg of het hem wat leek om zijn bedrijf over te nemen ging het allemaal erg snel en kwamen ze vrij snel tot een overeenkomst.

Het is de bedoeling om de trouwe klantenkring dezelfde service te verlenen als de laatste 30 jaar is gedaan, en met uitbreiding van het personeelsbestand zullen we ook nieuwe klanten kunnen bedienen.

Jan wil langs deze weg iedereen bedanken voor de fijne samenwerking en hoopt dat de Ruiter Metaal succesvol wordt voortgezet door de nieuwe eigenaar!

Foto's 2
De Ruiter Metaal in Nieuwleusen draagt het stokje over - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: