Zadenactie Wees erBIJ - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Zadenactie Wees erBIJ

DALFSEN – De Protestantse Gemeente Dalfsen steunt de komende jaren een landbouwproject in Zuid-Afrika. Tot en met 10 april kan iedereen zakjes bijvriendelijke bloemenmengels bij ons bestellen. Doet u ook mee?

We hebben gekozen voor een speciaal bijenmengsel, dat ook nog eens prachtige bloemen geeft.
Het zaadzakje wordt geleverd door een gerenommeerde zaadteler, bevat uiteraard zaai-instructies en is genoeg voor 3 m2 (afhankelijk van het soort zaden). Eén zakje kost € 2,50, drie zakjes kosten € 7,00.

U kunt de zaden bestellen door geld over te maken naar bankrekening NL61RABO0312842872 t.n.v. Diaconie van de Prot. Gem. te Dalfsen o.v.v. uw naam en adres.
Bestellingen ontvangen we graag vóór 10 april! Hierna worden de zakjes zo snel mogelijk bij u in de brievenbus bezorgd. Heeft u vragen of opmerkingen, mail dan naar penningmeesterzwo@gmail.com

Veel inwoners van KwaZulu-Natal verwachten niet meer dat hun leven ooit nog zal veranderen, omdat ze al generaties lang in armoede leven. Dat maakt hen passief en zonder hoop. Het is een grote uitdaging om die mentaliteit te doorbreken. Het lukt de Zuid-Afrikaanse organisatie ACAT om vooral arme boerenfamilies weer hoop te bieden en in beweging te krijgen. De Bijbel inspireert hen en betere landbouwmethoden verhogen hun voedselopbrengst.

ACAT (Africa Cooperative Action Trust) zet zich al sinds 1979 met succes in om juist deze mensen uit armoede te halen. Iedere gemeenschap wordt vijf tot acht jaar gesteund en krijgt steeds meer eigen verantwoordelijkheid in de loop der tijd. Ook na die tijd blijven de medewerkers van ACAT beschikbaar voor advies.

Niet langer alleen ploeteren, maar samen beter boeren! Daar gaat het om!

Hoe gaat ACAT dat realiseren?
– 400 families gaan in groepen van 5 families samenwerken.
– Ze leren samen groentetuinen aanleggen en onderhouden.
– Ze leren samen spaargroepen op te zetten.
– 200 vrijwilligers worden getraind om te zorgen dat het geleerde toegepast wordt.
– Het leven van 3800 volwassenen en kinderen verbetert!

Alvast bedankt voor uw steun aan Zuid-Afrika,
De ZWO commissie

Artikel delen: