Officiële start actie Alle Shampooflessen Verzamelen! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Officiële start actie Alle Shampooflessen Verzamelen!

DALFSEN – De Dalfser kinderburgemeester Myla Groenendijk heeft het startsein van de campagne Alle Shampooflessen Verzamelen! gegeven door drie grote stickers met het logo van de actie op de kliko bij Jumbo Dalfsen te plakken. Afval is immers een van de speerpunten in haar beleid.

De acte Alle Shampooflessen Verzamelen! vloeit voort uit een opdracht van Dorpen van Morgen aan studenten van Windesheim om Dalfsen te verduurzamen. Door de pandemie liep het allemaal wat vertraging op, maar op initiatief van Myla is de inzameling vandaag gestart. Bij supermarkten en op andere plekken in de verschillende kernen van de gemeente Dalfsen staan speciale bakken, herkenbaar door de stickers met het logo. Hier kan men lege shampooflessen in gooien. De ingezamelde flessen worden door RPP in Nieuwleusen gerecycled tot een of meer afvalbakken. Shampooflessen bestaan uit een soort plastic (high density polyethyleen) dat zeer goed hergebruikt kan worden.

Ook andere leerlingen van de Dalfser basisscholen spelen een rol in de actie en dan vooral op het gebied van de publiciteit. Met allerlei zelf uitgedachte acties willen zij er voor zorgen dat zowel mogelijk shampooflessen worden ingeleverd.

Foto's 2
Officiële start actie Alle Shampooflessen Verzamelen! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: