Giet het lukk’n? Roadsvergadering int plat!

DALSEN –  Ak het goed begriepe zol het ma zo kunn’n ween det er over een kleine jaor een roadsvergadering in Dalsen is int dialect .. As det zo is dan hef det kleine bette plogen op Dalfsennet toch e helpen. Want de burgemeister van Dalfsen hef der al over in de Kernpunten van disse wekke.

Det muj dus wel ollemaol eem goon lezen. Zie giet nog ruum elf moond in treening en dan giet het lus, volnd joor meert. Prachtig!

Kloor stoom’n en oefen:
Zo had ze het geluk afgelopen jaar de heer Bosscher en zijn vrouw tetreffen. De heer Bosscher schreef mee aan verschillende boeken over de Dalfser taal. En hij stuurt haar  in deze coronatijden af en toe, als een soort quiz, een lijstje Dalfser woorden. Heel leuk, en leerzaam! Voor het Ni’jluus’ns is het boek ‘Mooi Plat’ van Aartje Schoemaker uit Nieuwleusen uit 2019 een echte aanrader. En Gruune Jopie trakteert ons op DalfsenNet.nl regelmatig op teksten in onze eigen taal.

Als ik alles zo op een rijtje zet, bedenk ik me dat er nog bijna een jaar de tijd is om een raadsvergadering in Dalfsen in onze eigen streektaal voor te bereiden. Dat moet toch lukken? Mangs bu’j te bange!. Det bint de woorden van Erica van Lente
Burgemeister uut Dalsen. Strak plan! Wie  zult met maak’n.

Artikel delen: