Nieuw openbaar laadpunt - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Nieuw openbaar laadpunt

LEMELERVELD – Op het industrieterrein te Lemelerveld, aan de Handelsweg 11, is het dak vol gelegd met 182 zonnepanelen. Deze panelen gaan o.a. het nieuwe openbare laadpunt voor elektrische auto’s van stroom voorzien.

Het zonnesysteem ofwel ‘energiecentrale’ gaat genoeg zonnestroom opwekken om daarmee o.a. de drie bedrijven en twee appartementen die in het pand gevestigd zijn van duurzame elektriciteit te voorzien.

Zonnepanelen en openbare laadpalen
Tegelijkertijd zijn er door Zonnedesk.nl, op verzoek van eigenaar Gerard Harmsen, twee oplaadpunten voor elektrische auto’s aangebracht op de parkeerplaatsen voor het pand. De oplaadpunten zijn openbaar, zodat iedereen ‘elektriciteit’ kan tappen. Indien dit overdag gebeurd, dan wordt de auto direct geladen met ‘zonnestroom’ afkomstig van de zonnepanelen van het dak. Duurzamer kan het niet!

Gerard Harmsen heeft deze privé investering gedaan om op deze wijze een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Lemelerveld en de gemeente Dalfsen. Gerard vertelt lachend: “Het ondernemersbloed blijft stromen en stil zitten is lastig….. We hebben hier een groot dak en dat wordt op deze manier zinvol gebruikt.”

Bijzonder project
Het gehele project, de aanleg van de zonnepanelen en laadpalen, werd uitgevoerd door Zonnedesk.nl uit Dalfsen. Gernand Plaggenmars van Zonnedesk.nl vervolgd: “Een mooi project waar zonnepanelen en laadpalen gecombineerd worden èn in zekere zin ook bijzonder omdat een dergelijke investering meestal wordt gedaan door een bedrijf en niet door een privé persoon. Mooi om te zien dat Gerard (nog steeds) zo bevlogen is!”

Elektrisch laden tegen de laagste prijs
Gerard is blij over hoe het gehele project is verlopen en is trots om te kunnen melden dat aan de Handelsweg 11 nu op een zéér duurzame manier auto’s geladen kunnen worden, maar óók nog eens tegen de laagste kWh prijs die bij een openbaar laadpunt in Lemelerveld en wijde omgeving wordt gehanteerd.

Foto's 3
Nieuw openbaar laadpunt - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Nieuw openbaar laadpunt - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: