Activiteiten op Koningsdag! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Activiteiten op Koningsdag!

DALFSEN – Doe mee met deze activiteiten op Koningsdag van de Oranjevereniging Dalfsen. De activiteiten staan ook in de agenda van Dalfsennet, met een link naar de site van de Oranjevereniging.

Reveille
Een echte Dalfser traditie waarbij alle inwoners van Dalfsen in de ochtend gewekt worden. Dit jaar brengen wij de muzikale gezelligheid naar jullie toe! Tussen 10.00 en 11.00 uur rijden wij door de straten in de kern van ons dorp. Zingen jullie mee vanuit je eigen tuin? Dan openen we gezamenlijk Koningsdag 2021.

Muzikaal Prentenboek
Kijk en luister mee naar het on line Muzikaal Prentenboek: “Het vogeltje dat te ver vloog” + mini poppentheater, georganiseerd door Doomijn! Een prachtig verhaal voor peuters en kleuters met even prachtige illustraties. Verteld door Rianne van Doomijn en ondersteund door een klein theater om het verhaal nog levendiger te maken! Hoe doe je mee? Simpel, ga op Koningsdag naar deze site en klik op de link.
Maarrr. .. voorafgaand aan het Muzikaal Prentenboek zou het leuk zijn als iedereen thuis een vogeltje knutselt om deze te gebruiken bij het verhaal en de liedjes. Hoe je die maakt, dat maakt niet uit. Alles mag, leef je uit!

Tiktok Challenge
TikTok: de nieuwe online rage. Oranjevereniging Dalfsen doet daar natuurlijk ook aan mee! TikTok jij met ons mee? Maak in Dalfsen een zo origineel mogelijke TikTok in Koningsdagstijl. Zet je filmpje online op TikTok en tag @oranjeverenigingdalfsen, vermeld hierbij ook even je leeftijd. Dit kan t/m 27 april 2021. Er zijn drie leeftijdscategorieën: tot en met 12 jaar, 13 tot 18 jaar en 18 jaar en ouder. De winnaars verdienen natuurlijk een leuke prijs.

Heel Dalfsen Bakt
Oranjevereniging Dalfsen is opzoek naar de beste thuisbakker. Durf jij het aan om je baksel te laten proeven door een jury? Doe dan mee! Bak je mooiste, origineelste en lekkerste taart op Koningsdag. Haal alles uit de kast om er een oranjetintje aan te geven. De jury van Oranjevereniging Dalfsen komt tussen 13.00 uur en 16.00 uur jouw baksel proeven en beoordelen. Probeer je taart helemaal zelf te maken! Wie weet win jij de titel ‘beste thuisbakker van Dalfsen’. Deelname inschrijving is gesloten.

Online kleedjesmarkt
Dit jaar maken we er een online kleedjesmarkt van. Je kan je aanmelden voor de kleedjesmarkt via Facebook. Vanaf vrijdag 23 april tot en met dinsdag 27 april is het mogelijk om hier je spullen te verkopen. Lees goed de uitleg en spelregels bovenaan de Facebook-pagina en ga aan de slag als een echte koopman! Op Koningsdag is het mogelijk om op je eigen stoep of inrit te verkopen van 9.00-12.00. Deel op de Facebook groep en natuurlijk je eigen Facebook en andere sociale media een foto van jouw stoep of inrit met de straatnaam en zo maken we er samen toch nog een echte kleedjesmarkt van. En voor alle mensen die van snuffelen houden; ga er op uit dinsdagochtend en kom met de mooiste schatten thuis!
Let op; doe dit enkel en alleen als dit veilig kan! Denk hierbij aan de 1,5 meter afstand, betaal zo veel mogelijk gepast of via een tikkie en draag waar nodig een mondkapje.

Artikel delen: