Handbalsters Dalfsen promoveren naar hoofdklasse - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Handbalsters Dalfsen promoveren naar hoofdklasse

DALFSEN – Het eerste damesteam van Morrenhof-Jansen Handbal Dalfsen speelt volgend seizoen in de hoofdklasse.

Het team kende een goede voorbereiding op het handbalseizoen 2020/2021 met fraaie resultaten tegen een aantal hoofdklasseteams. Vol goede moed werd begonnen aan het seizoen, maar direct volgden al meerdere afgelastingen door Corona bij de tegenstanders en later ook binnen de eigen vereniging. Tegen de tijd dat ze de draad weer op konden pakken was inmiddels door de bond besloten om de competitie stil te leggen.

Voor het tweede achtereenvolgende seizoen is er geen promotie/degradatie-regeling op basis van de ranglijst mogelijk en wordt Dames 1 geremd in hun ontwikkeling. Gelukkig wordt dit probleem ook door de handbalbond onderkend en bestaat de mogelijkheid om in dit soort uitzonderlijke situaties een verzoek in te dienen om volgend seizoen op een hoger (of lager) niveau ingedeeld te worden. Voor Dames 1 is dat gebeurd. Het NHV heeft dit verzoek beoordeeld en een voor SVD Handbal gunstige beslissing genomen: promotie naar de hoofdklasse.

De meiden en begeleidingsstaf zijn vol vertrouwen dat zij op dit niveau thuishoren, de ambities van de vereniging en de resultaten van de goede jeugdopleiding vorm kunnen geven.

Foto's 2
Handbalsters Dalfsen promoveren naar hoofdklasse - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: