Actie in aanloop naar vijfde Strijd van Salland op 20 juni - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Actie in aanloop naar vijfde Strijd van Salland op 20 juni

HEINO – “Je mag nu geen handen schudden, maar we kunnen wel de handen ineen slaan.” Dat doen Johan Schoemaker en Jolande Blankenvoorde namens respectievelijk Albert Heijn en Strijd van Salland. Met een speciaal actieplein in de Heinose supermarkt wordt vanaf 31 mei gedurende drie weken geld opgehaald voor het evenement. Op zondag 20 juni is de vijfde editie van Strijd van Salland, dat geld inzamelt voor kankeronderzoek.

Bier en soep
Gedurende drie weken heeft de supermarkt in Heino een actieplein met producten zoals bier, jam, fris, soep en tussendoortjes. Van ieder verkocht product gaat een gedeelte, variërend van 25 cent tot 5 euro, rechtstreeks naar Strijd van Salland. Het idee voor deze actie had Johan vorig jaar al. De teamleider benaderde Jolande in de supermarkt. “Ik vind dat Strijd van Salland altijd zo goed bezig is en wilde graag iets doen.” Het balletje ging rollen, maar moest blijven liggen omdat editie 2020 vanwege COVID-19 werd afgelast. Dit jaar gaat het evenement, in aangepaste vorm, wel door en zijn de plannen weer tevoorschijn gehaald. “Corona heeft zeker invloed”,  zegt Johan. “Samen met de vertegenwoordigers hebben we gekeken: wat kunnen we wel? Ik denk dat we nu een mooi pakket hebben.”

Mooie klapper
Jolande is enthousiast over Johans plan. “Het is laagdrempelig met gangbare artikelen. Op het actieplein komt bovendien een bus voor flessenbonnen of een vrije gift. En mooi dat Strijd van Salland drie weken zo goed zichtbaar is. Al met al hoop ik dat het een mooie klapper erbij is voor deze editie.” De actie eindigt de dag voor het evenement. De organisatoren van Strijd van Salland hebben geen flauw idee wat dit jaar op gaat brengen. In 2019 stond de eindteller op 105.289,00 euro. “Er zit al wat in de pot, dus we beginnen niet op nul”, zegt Jolande. “Deze lustrumeditie wordt een bijzonder evenement en is te volgen via een livestream op onze site. Deelnemers en teams bepalen zelf een route, starten waar en wanneer ze maar willen, maar kunnen ook gebruikmaken van onze routes. Vanuit een studio komen er tussen 8.30 en 14.30 uur interviews, Hart van Strijd van Salland, updates, filmpjes en muziek. Ook wordt er ter plekke gefietst.”

Handen ineen
De twee hopen op een mooie opbrengst voor meer kankeronderzoek naar kwaadaardige hersentumoren. “Iedereen bij Albert Heijn staat achter deze actie voor het goede doel”, vertelt Johan. “Het geeft veel voldoening om je daarvoor in te zetten. Ook omdat iedereen persoonlijk wel met kanker te maken heeft gehad. We doen dit samen met ons hele team. En met Strijd van Salland.” Jolande besluit: “We slaan dus echt met zijn allen de handen ineen.”

www.strijdvansalland.nl

Artikel delen: