N340 grootste deel van augustus afgesloten

DALFSEN – N340  afsluiting 6 t/m 30 augustus. Wij van de provincie vallen in herhaling wat betreft deze drie weekse afsluiting, maar dat doen we wel bewust. De afsluiting in de zomer van 2021 gaat veel invloed hebben op de bereikbaarheid van en in het gebied.

Door u zo goed en volledig mogelijk te informeren, hopen we de hinder te beperken. Daarom hieronder in het kort nogmaals de informatie over de afsluiting van de N340 tussen 6 en 30 augustus. Overigens kunt u in juli van ons een speciale nieuwsbericht verwachten, volledig toegespitst op alle zaken omtrent deze afsluiting. Daarin wijden we uitgebreid uit over de onderwerpen die hieronder kort staan vermeld. Tijdens de afsluiting worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:
– De kruispunten op de hoofdrijbaan van de bestaande N340 worden opnieuw ingericht.
– Er worden vier nieuwe fietstunnels onder de bestaande N340 aangelegd, zodat fietsers en voetgangers minder vaak hoeven overte steken, wat de verkeersveiligheid ten goede komt.
– Er worden diverse faunapassages aangelegd om de veiligheid voor mens en dier te verbeteren.
– De bestaande N340 wordt voorzien van een nieuwe laag asfalt.
– Daarnaast worden de laatste werkzaamheden verricht voor de aansluiting van het nieuwe tracé van de N340 op de Nieuwleusenerdijk en de A28. Hieronder valt ook de reconstructie van kruising Nieuwleusenerdijk – Kranenburgweg.

Artikel delen: