Kasteelconcert op de Horte - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Kasteelconcert op de Horte

DALFSEN – Landgoed de Horte van het Landschap Overijssel haalt muziek in huis nu het weer kan! Op 27 juni organiseert zij in samenwerking met de Overijsselse Kastelenstichting twee concerten met het Britten Jeugd Strijkorkest, winnaars van het Britten Concours en de sterviolist Kilian van Rooij.

Op het programma staat muziek van Dvorak, Bartok, Saint Saens, Skoryk en Piazzolla. De jonge musici van ´Het Britten´ hebben tijdens de lockdown door gerepeteerd, online en live, en diverse livestreams op genomen. Ze zijn ontzettende blij met de kans om weer, onder leiding van hun bevlogen dirigent Loes Visser, live voor publiek te kunnen optreden. Na het concert staat een tournee naar Italië op het programma. In Augustus speelt het orkest met violist Daniël Rowland op het Stift Festival. Het Brittenconcours is een toonaangevend concours in Nederland voor jonge strijkers van 10 t/m 18 jaar. De prijswinnaars zijn de groten van morgen. Sterviolist Kilian van Rooij studeerde cum laude af aan de Royal College of Music in London.
De concerten vinden veilig buiten plaats, zijn zonder pauze en duren een uur. De concerten starten om 13:30 en 16:00 uur. Er is plaats voor 50 personen publiek per concert. Kaarten via www.hetbritten.nl.

Foto's 2
Kasteelconcert op de Horte - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: