Jan helpt de Tuk tuk chauffeur, doe je mee? - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Jan helpt de Tuk tuk chauffeur, doe je mee?

DALFSEN – LEMELERVELD – Tijdens onze reis in Sri Lanka kwamen wij in contact met Sashi, een trotse Tuktuk chauffeur. Voor een paar cent toerde hij met ons rond de stad Kandy , in het midden van Sri Lanka. Op ons verzoek brachten wij ook bezoeken aan de binnenlanden en bezochten de inheemse bevolking. Deze mensen werkten vaak op de theeplantages voor een schamel loon maar op hun manier gelukkig en bijzonder gastvrij.

Op onze vraag hoe zijn bejaarde ouders leefden nam hij ons mee naar hun (huis) alwaar hij als vrijgezel bij inwoonde. Het bestond uit stenen muren met een blikken golfplaten dak. Sober ingericht maar alles wel spik en span. Bijzonder gastvrij, werden we uitgenodigd om met hen te lunchen. Groente Curry met cocosrijst, scherp gekruid.

Wat over was brachten ze naar daklozen die dan ook weer een maaltje hadden. Delen met een hoofdletter. Als inwonend kind moet hij in het onderhoud van zijn bejaarde vader en moeder voorzien, wat hem redelijk lukte door de inkomsten uit zijn taxi diensten.

Echter door de uitbraak van het coronavirus zijn er geen toeristen meer en dus heeft Sashi geen inkomsten meer van zijn tuktuk ritjes Zijn tuktuk had ie verkocht om in zijn levensonderhoud te voorzien. Sinds kort heeft hij werk gevonden in een bakkerij waar hij van 3 uur s’nachts tot 3 uur s’middags werkt, onder erbarmelijke omstandigheden, zes dagen per week voor 3 euro per dag .

Niet te vergelijken met onze waarden Het leek ons een prachtig initiatief om deze man voort te helpen zodat hij straks als de pandemie voor bij is en de toeristen weer komen een 2e hands tuktuk kan aanschaffen.

Op onze groenten en fruit kraam (van jan Antonissen) hebben wij de laatste weken van ons marktleven een bus staan waar u een vrijwillige gift in kunt deponeren. Wilt u het liever via de bank overmaken, het bank nr is NL22 INGB 0004 9678 67

Tnv jhw antonissen omschrijving =sashi=

Artikel delen: