Het Verenigingsgebouw - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Het Verenigingsgebouw

ANKUM – Sinds 2020 staat het Verenigingsgebouw in Ankum leeg. De Buurtschap Ankum, Saam welzijn en Plaatselijk Belang Ankum zijn samen gekomen om te kijken of het gebouw kan blijven bestaan in zijn huidige functie of het een ander doel moet krijgen.

Zou u met ons mee willen denken aan de hand van de enquête?
Deze kunt u online invullen tot woensdag 30 juni 2021 via https://www.enquetesmaken.com/s/5aa277f

Het Verenigingsgebouw Ankum bestaat al sinds 1915 en was tot 1963 in gebruik als school. Omringd door een handjevol huizen was de school de kern van de buurtschap. De school staat nu aan de overzijde van de Vossersteeg. Een tijdje is het Verenigingsgebouw als gymlokaal gebruikt.
Daarna zijn verenigingen en themafeesten de voornaamste activiteiten geworden. De zaal heeft een goede dansvloer, een bar en is ruim van oppervlakte. Het geeft toegang aan 80 personen. Voor een ieder kan de zaal naar wens worden ingedeeld met tafels en stoelen, statafels of juist zoveel mogelijk leeg. Verder is er nog een keuken en twee bergingen waar op dit moment onderhoud aan gepleegd moet worden. Achter het gebouw is een ruim veld, waar ook activiteit kan plaats vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met plbelangankum@live.nl

Artikel delen: