Wethouder van Leeuwen neemt petitie Hondenspeelveld Dalfsen in ontvangst - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Wethouder van Leeuwen neemt petitie Hondenspeelveld Dalfsen in ontvangst

DALFSEN – Tijdens hondenweer heeft Wethouder Ruud van Leeuwen vanmiddag 234 handtekeningen in ontvangst genomen van Coby van de Riet, Natalie Tjeerdsma en enkele leden van de initiatiefgroep Hondenspeelveld Dalfsen. Gemeente Dalfsen juicht burgerinitiatieven toe en Wethouder Van Leeuwen nam de handtekeningen dan ook graag in ontvangst van de initiatiefneemsters.

Begin april werd de Facebookgroep Hondenspeelveld Dalfsen gestart. Via dit medium wilden zij een indruk krijgen van de hoeveelheid bewoners die net als hun, behoefte hebben aan een volledig omheind hondenspeelveld. Het aantal leden van de Facebookgroep groeide snel en daarmee was het de start van het initiatief Hondenspeelveld Dalfsen.

Maar waarom is er behoefte aan een speelveld als er 4 hondenlosloopgebieden zijn? Dat is een terechte vraag en het antwoord is eenvoudig: omdat er een aanzienlijke groep hondenbezitters is, die hun hond daar niet los wil of kan laten. Zij hebben bijvoorbeeld een hond met een jachtinstinct, een kleine hondje of pup, een angstige hond, of een oude of anderszins kwetsbare hond. Velen ook, hebben een hond die doorgaans prima luistert, maar niet onder appél staat. Zij gaan het risico uit de weg, dat hun hond in een onbewaakt moment toch de benen neemt.

Bij alle losloopgebieden zijn fiets- en wandelpaden en wegen immers nabij. De combinatie van loslopende honden met andere gebruikers speelt ook een rol, want zij willen niemand tot last zijn. Denk daarbij aan spelende kinderen, mensen die bang zijn voor honden of minder goed ter been zijn. Om ook deze honden lekker te kunnen laten spelen en rennen is een volledig omheind speelveld een uitkomst, zo niet een noodzaak. En voor de baasjes is het natuurlijk een leuke ontmoetingsplek. Toen Hondenspeelveld Dalfsen de petitie startte, verraste het hun niet dat er veel animo voor was. De 234 handtekeningen die in precies 1 maand zijn gezet laat zien dat er een grote behoefte is aan een Hondenspeelveld in Dalfsen. De Facebookgroep Hondenspeelveld Dalfsen telt inmiddels al 279 leden.

Foto's 3
Wethouder van Leeuwen neemt petitie Hondenspeelveld Dalfsen in ontvangst - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Wethouder van Leeuwen neemt petitie Hondenspeelveld Dalfsen in ontvangst - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Artikel delen: