Nieuwe expositie realistische schilderijen in De Mozaïek - Foto: Wim
Foto: Wim

Nieuwe expositie realistische schilderijen in De Mozaïek

LEMELERVELD – HOONHORST – Eindelijk is het zover dat de corona maatregelen het mogelijk maken te exposeren en nog wel in Lemelerveld waar ik vele jaren heb gewerkt. Het schilderen zit in mijn bloed… al zeg ik het zelf. Ik ben Wim Schrijver; Ik wil graag gebruik maken van de mogelijkheid te exposeren in het Kulturhus De Mozaïek te Lemelerveld, ook al werd dit telkens door de corona uitgesteld.

Vanaf 30 juni zijn de schilderijen te bezichtigen op de openingstijden.

Iets over mij zelf:

Ik ben een “echte” Dalfsenaar, geboren in 1948 in het Sterrenbosch dus aan de zuidkant van de Vecht en kom uit een gezin van 13 kinderen. Mijn schoolopleiding, na de lagere school in Hoonhorst de LTS aan de Mimosastaat in Zwolle, waar ik de opleiding schilderen heb gevolgd.

Dus ik zit al mijn hele leven in de verf en met de kwasten. Eerst heb ik 6 ½ jaar als huisschilder gewerkt bij Hagedoorn in Hoonhorst en daarna 45 jaar bij Lenferink. Hier heb ik alle mogelijke functies in dit schildersbedrijf doorlopen en heb ik enkele jaren voor mijn pensioen de kwasten gewisseld voor kleine penselen. Eerst begonnen met acrylverf, pas later met olieverf.

Bij Art Partout in Deventer 7 jaar het fijnschilderen beoefend en met een voor mij goed resultaat. Hier wordt alleen gewerkt in olieverf, wat duidelijk een andere kwaliteit is dan acryl. In het eerste jaar ging het vooral om de techniek op kleine paneeltjes, maar in de jaren daarna werden de panelen of doeken steeds groter. Prachtige resultaten bereikt, waar ik zelf trots op terugkijk.

Het motto bij Art Partout was dan ook; “iedereen kan leren tekenen en schilderen”, zelf ik.

Naast het schilderen ben ik ook regelmatig actief als verslaggever voor Dalfsennet, met name gericht op de natuur, historie of na een wandeling enz. (WvdV).

Dalfsen heeft zoveel te bieden aan natuur en aan monumenten wat het schilderen waard is. Ik schilder het liefst iets herkenbaars. Kijk zelf maar en laat je reactie achter.

Voor een volledig overzicht zie https://sites.google.com/view/wimschrijver

Artikel delen: