Gehaald!!! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Gehaald!!!

DALFSEN – Bertus Leijenhorst heeft in 8 dagen de Vechtdalroute (230 km) als Sponsortocht gelopen.

Bertus Leijenhorst (67 jaar) heeft als sponsoractie, in 8 loopdagen binnen 2 weken, gelopen van Darfeld (bron van de Vecht in Duitsland) naar Zwolle (de monding in het Zwarte water). Dit heeft hij hoofdzakelijk hardlopend met veel zweet en pijn gedaan. Wat een ongelofelijke tocht en zo bijzonder. “Er is iets gegroeid tussen de Vecht en mij. Beiden zijn we op hetzelfde punt begonnen, de bron van de Vecht. Beiden gingen we dezelfde kant uit, beiden op weg naar het einddoel”.
Het doel is geld te verzamelen voor mensen die op de verkeerde plek geboren zijn. Het is een Roemeens dorp, een gemeenschap van kansarme mensen, wonend in een krottenwijk, geen werk, slechte voeding en gezondheidszorg. Mensen die verstoten zijn van zorg en aandacht, uitgestoten door de samenleving.
De stichting “Perspective Danes” probeert daarin verandering aan te brengen. Er is aan de rand van het dorp een gemeenschapsgebouw gebouwd, een plek voor een nieuw begin en nieuwe kansen. Met de sponsoractie wil Bertus het mogelijk maken dat er zonnepanelen aangebracht worden zodat de vaste kosten naar beneden kunnen en het geld direct besteed kan worden aan het welzijn en de ontwikkeling van deze achtergestelde mensen.
Wil jij ook je schouders hieronder zetten? Ga dan naar de actiewebsite voor informatie en de mogelijkheid om te doneren:
https://steunactie.nl/actie/perspectief-voor-kansarmen-in-danes-roemenie
Kijk ook naar andere mogelijkheden om te steunen zoals het bestellen van een mezennestkast à € 7,50 (bestellen: bertusleijenhorst@hetnet.nl).

Foto's 3
Gehaald!!! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Gehaald!!! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: