Bezoek jij ook een boer? Dan kan ook bij Broeks - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Bezoek jij ook een boer? Dan kan ook bij Broeks

VECHTDA L – Het Vechtdal bruist van activiteiten deze zomer. Ook Vechtdal Boert Bewust heeft verschillende activiteiten opgezet. Naar aanleiding van de leuke reacties van Hemelvaart en Pinksteren, hebben we besloten om de smikkelboxen ook deze zomer neer te zetten.

Smikkelboxen
Op verschillende plaatsen kunt u op 17 en 18 juli een goed en lekker gevulde koelbox vinden, de smikkelbox genaamd.  Klik op deze link waar u de smikkelbox kunt vinden In de koelbox zitten versnaperingen (zoals een bekertje yoghurt, eens sapje, een blokje kaas, een plakje streekkoek ed). Deze producten kunt u tegen een kleine vergoeding kopen. Vergeet als u gaat fietsen, wandelen of een mooie autoroute rijdt, niet om klein geld mee te nemen. U kunt dan genieten van de mooie omgeving en de heerlijke producten die de boeren voor u maken. Hieronder is een afbeelding van zo’n smikkelbox. (bijgevoegd als bijlage)

Rondje kavelpad
Op 17 juli as trappen we af met rondje kavelpad. U kunt dan een bezoek brengen aan het Melkveebedrijf Elisabeth- Hoeve in Dalfsen Dalmsholterweg Lemelerveld. Om  14.00 uur bent u van harte welkom en krijgt u  naast koffie en koek een rondleiding over het bedrijf. De familie Broeks melkt 65 koeien met een melkrobot. Wilt u ook van alles weten over koeien, kalfjes, planet proof kom langs en stel u vraag.  Wel moet u zich voor deze activiteit aanmelden en vragen we een kleine bijdrage. Klik op deze link voor meer informatie en om u aan te melden.  Als u het niet past op 17 juli bent u ook  op 7 augustus van harte welkom. Ook is het mogelijk om tijdens de zomerperiode een akkerbouwer, varkenshouder, pluimveehouder en andere melkveehouders te bezoeken. Op de website www.boerenentuinderspakkenuit.nl kunt u zien wat er allemaal te doen is in Overijssel. Voor de activiteiten in het Vechtdal is aanmelden verplicht en vol = vol. Dus wees er snel bij. De boeren gaan graag het gesprek met u aan en kijken uit naar uw komst. Tot gauw.

Foto's 2
Bezoek jij ook een boer? Dan kan ook bij Broeks - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: