Wie is hier nu gek??  - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Wie is hier nu gek?? 

DALFSEN – Ingezonden bericht. Ik moet eerlijk bekennen: Als burger inlezen, verdiepen in de problematiek die de agrarische sector heeft, de problemen van de boeren, het onrecht wat hen wordt aangedaan, valt niet altijd mee. Omdat het niet mijn vakgebied is, omdat het niet mijn dagelijkse leven is. Maar als ik dan lees, dan wordt ik boos… Want wat er gebeurt, klopt gewoon van geen kant!

 

Ik lees een stuk over de afgelopen 70 jaar:

In 1950 telde ons land 10 miljoen inwoners en 410.000 agrarische bedrijven.

In 2020 telde ons land 17.4 miljoen inwoners en 53.000 agrarische bedrijven.

Wie is hier nu gek??

 

Ik lees een stuk over migratiebeleid en hoe dat is gegaan, de laatste 10 jaar onder Rutte. Onze ‘deur’ staat wagenwijd open. Dat is natuurlijk lief bedoeld, maar: als er vrienden/familie/?kennissen van mij in nood verkeren, mogen ze altijd bij mij komen. Maar als mijn huis ruimte heeft om er 5 personen te laten slapen, en er komen 10 mensen, zeg ik dat er geen plek meer is. Ik zou daarvoor niet mijn kinderen buiten de deur zetten… Onze regering heeft daar klaarblijkelijk heel andere ideeën over: We laten iedereen binnenkomen en onze eigen mensen (boeren in dit geval) moeten plaats maken zodat er meer woningen gebouwd kunnen worden.

Wie is hier nu gek??

 

“Je moet eerst goed voor jezelf kunnen zorgen, voordat je voor een ander kunt zorgen”… onze regering zorgt voor de bevolking van andere landen en laat hun eigen mensen in de stront zakken.

Wie is hier nu gek??

 

Ik las ook: “wereldwijd is er een voedselvoorraad voor 11 weken”. Ondertussen probeert de Nederlandse regering z.s.m. van de boeren af te komen. Dat is problemen veroorzaken want boeren produceren voedsel,  maar ook verplaatsen van het probleem, immers wanneer hier boeren stoppen zal er in andere landen meer geproduceerd moeten worden.

Wie is hier nu gek??

 

Ook las ik:

Plannen voor ruim 600 nieuwe kolencentrales in Azië ondermijnen klimaatdoelen.

Vijf Aziatische landen willen ruim 600 nieuwe kolengestookte elektriciteitscentrales bouwen. Daarmee zijn ze verantwoordelijk voor maar liefst 80% van het totale aantal nieuwe kolencentrales die wereldwijd zijn gepland. Dat meld Carbon Tracker, een in Londen gevestigde onafhankelijke denktank die de wereldwijde transitie naar schonere energie analyseert.

Wie is hier nu gek??

 

In de wandelgangen hoor ik mensen (burgers) verzuchten :”goed dat de boeren protesteren, maar het helpt toch niet…”. Dan begint er bij mij vanbinnen iets te borrelen, want als we allemaal maar denken: “laat het maar gebeuren wat onze regering wil, want als burgers hebben we toch niks te vertellen, gaat er helemaal nooit iets veranderen!

 

En als ik tot slot lees dat er toch een beetje winst is geboekt bij de laatste protesten van de boeren, wordt ik daar toch zeker een beetje hoopvol van. Hoop doet leven…

 

©️Berlinda de Graaf

Artikel delen: